The Malaysia Post

TMJ menasihatkan MB Johor supaya tidak mengendahkan orang ramai dan fokus kepada tugasnya selepas kasut menjadi viral

Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim telah mengeluarkan balasan terhadap kritikan yang dilemparkan kepada Menteri Besar Datuk Onn Hafiz Ghazi berhubung kasut kasut mewahnya dan menasihatkan Menteri Besar supaya fokus pada tugasnya.

Dia mempersoalkan bagaimana kasut Berluti boleh menjadi bahan perbincangan dan mencadangkan supaya Onn Hafiz mempertimbangkan untuk memakai sepasang selipar.

“Bagaimana perkara seperti ini boleh bertukar menjadi isu? Datuk, nasihat saya teruskan tugas anda untuk Johor.

“Abaikan apa yang orang nak cakap. Menjalankan tugas anda adalah lebih penting,” kata Tunku Ismail dalam akaun Twitternya lewat malam tadi sebagai respons kepada kekecohan yang disebabkan oleh kasut Onn Hafiz mengenai eksklusif dan harganya.

Tunku Ismail, yang lebih dikenali dengan nama Melayu TMJ (Tunku Mahkota Johor), menambah bahawa beliau ingin menghadiahkan jam tangan kepada menteri besar dan beberapa pegawai kerajaan sebelum kecoh mengenai kasut itu.

Semalam, Onn Hafiz menafikan dakwaan beliau telah membeli kasut Berluti yang dikatakan bernilai puluhan ribu ringgit.

Dalam catatan di Facebook rasminya

beliau berkata tuduhan sedemikian mesti dihentikan dan menjelaskan bahawa kasut itu adalah hadiah daripada Raja Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar.

Semalam, beberapa akhbar berbahasa Cina menyiarkan laporan mengenai kasut mewah itu, berdasarkan siaran media sosial.

Di dalamnya, seorang individu mendakwa menteri besar Johor membeli sepasang sepatu bot buaya Berluti bernilai RM37,877.22 (€8,400).

Baca Lagi | TMJ menasihatkan MB Johor supaya tidak mengendahkan orang ramai dan fokus kepada tugasnya selepas kasut menjadi viral

Ditubuhkan pada tahun 1895, Berluti ialah jenama pakaian lelaki yang berpangkalan di Paris yang terkenal dengan kepakarannya dalam barangan kulit serta pakaian yang dipesan lebih dahulu dan sedia untuk dipakai.

Read Previous

Pemain boling Natasha-Li Jane meraih pingat gangsa di Sukan Dunia

Read Next

Bukan ‘khemah besar’ jika Anwar tiada dalam gambar, kata Khalid Samad

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.