The Malaysia Post

Takiyuddin: Bersatu telah bersetuju untuk bergabung dengan Muafakat Nasional

PAS telah menerima surat daripada presiden Bersatu Tan Sri Muhyiddin Yassin mengenai kesediaan parti itu untuk bergabung dengan Muafakat Nasional (MN), kata setiausaha agungnya Datuk Takiyuddin Hassan.

“Hari ini saya dapat mengesahkan bahawa Tan Sri Muhyiddin Yassin telah menjawab surat tersebut yang menyatakan kesediaan Bersatu untuk menyertai pakatan politik Muafakat Nasional.

“Saya telah menerima surat itu bagi pihak presiden PAS dan disahkan Bersatu telah bersetuju untuk bergabung dengan MN. Satu-satunya perkara ialah setakat ini, ketiga-tiga pihak tidak mengadakan perbincangan rasmi. Kita mungkin akan memilikinya tidak lama lagi, ”kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang). Mengenai pilihan raya negeri Sabah bulan depan, Takiyuddin, yang juga anggota Parlimen Kota Baru mengatakan MN belum memutuskan jumlah kerusi yang akan ditandingi oleh parti komponen masing-masing.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Pilihan raya kecil Slim : BN yakin akan menang semua 13 pusat pengundian daerah

Read Next

Menteri PAS, Khairuddin dikenakan denda RM1,000 kerana melanggar Covid-19 SOP

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.