The Malaysia Post

Shafie meminta maaf atas tuduhan Mohammaddin terhadap pasukan keselamatan

Presiden Parti Warisan Sabah, Datuk Seri Shafie Apdal

Shafie meminta maaf atas tuduhan Mohammaddin terhadap pasukan keselamatan

Presiden Parti Warisan Sabah, Datuk Seri Shafie Apdal hari ini telah meminta maaf kepada anggota pasukan keselamatan dan keluarga mereka atas kenyataan calon parti yang didakwa menghina mereka dalam ucapan di jejak kempen.

Dia dalam satu kenyataan mengatakan bahawa calon Segama, Datuk Mohamaddin Ketapi, tidak berniat menghina perjuangan tentera dan anggota keselamatan yang mengorbankan nyawa mereka untuk mempertahankan rakyat dan negara.

“Sebagai mantan Timbalan Menteri Pertahanan, saya memahami sepenuhnya kesulitan yang harus dilalui oleh anggota keselamatan ketika menjaga perbatasan negara, terutama di daerah terpencil.

“Setiap anggota yang dikerahkan di perbatasan tidak hanya siap untuk mengorbankan nyawa mereka demi keselamatan setiap rakyat Malaysia, tetapi mereka juga harus menjauhkan diri dari anggota keluarga selama tempoh mereka.

“Ketika menghadapi pandemi Covid-19, saya, sebagai ketua menteri, juga memahami dan menghargai peranan mereka sebagai barisan hadapan melawan musuh yang tidak kelihatan tetapi sangat berbahaya,” katanya.

Shafie juga menegaskan bahawa kerajaan negeri telah memperuntukkan RM10 juta kepada semua barisan hadapan termasuk RM1 juta untuk Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan RM1 juta kepada anggota di Kem Lok Kawi. Sumbangan negeri, katanya, tidak pernah dilakukan di negeri lain di Malaysia.

Read Previous

Penerbit drama Datuk A. Aida menolak lamaran untuk menjadi isteri kedua, di tawar RM 20 juta

Read Next

Anwar mengatakan ‘tidak ada pengkhianat’ yang menyokongnya

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Dapatkan artikel terkini, Pekerjaan, hadiah percuma, berita hiburan dihantar terus ke peti masuk anda
170000 subscribers are here