The Malaysia Post

Sek-gen DAP berkata ‘bersedia untuk pembubaran Parlimen esok’

Pembubaran Parlimen

Setiausaha Agung DAP Anthony Loke malam ini kelihatan memberi kepercayaan kepada spekulasi hangat bahawa pilihan raya umum sudah dekat.

Dalam catatan Facebook, ahli parlimen Seremban itu berkata bahawa dia dalam perjalanan pulang ke Kuala Lumpur, selepas menyelesaikan lawatannya ke empat negeri utara, untuk membuat persiapan bagi “pembubaran Parlimen esok”.

Beberapa media melaporkan petang ini, memetik sumber yang tidak dinamakan, bahawa Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob akan membuat pengumuman khas esok.

“Saya harap jelajah dan mesej yang disampaikan ini dapat menyuntik semangat perjuangan kepada ahli DAP dan penyokong kita.

“Sekarang saya dalam perjalanan pulang ke KL untuk membuat persiapan bagi pembubaran Parlimen esok,” kata Loke dalam catatan Facebook itu.

Awal hari ini, timbul khabar angin, yang kemudiannya diterima oleh beberapa media, bahawa perdana menteri dikurniakan menghadap Yang di-Pertuan Agong di Istana Negara, sejurus selepas sambutan Maulidur Rasul peringkat kebangsaan di Pusat Dagangan Dunia (WTC) di sini. , di mana baginda mendapat perkenan Baginda untuk membubarkan Parlimen.

Sementara itu, Malay Mail melaporkan Umno dijangka memanggil mesyuarat majlis tertinggi khas malam esok, selepas mesyuarat biro politik parti.

Baca lagi | Penjelasan: Pecahan tujuh Rang Undang-undang yang dibentangkan untuk memansuhkan hukuman mati mandatori
Baca lagi | Ahmad Faizal: Perikatan Perak telah memuktamadkan peruntukan kerusi negeri bagi PRU15

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Ahmad Faizal: Perikatan Perak telah memuktamadkan peruntukan kerusi negeri bagi PRU15

Read Next

Arsenal menewaskan Liverpool untuk menduduki tempat teratas, Ronaldo mencecah 700 dalam kemenangan Man United

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.