The Malaysia Post

Rombakan ruang belakang diperlukan dalam BAM untuk membantu kumpulan pemain semasa menyinar dalam kejohanan, kata bekas pemain perseorangan lelaki Ewe Hock

Ong Ewe Hock

Credits: amazonaws

Rombakan kejurulatihan diperlukan dalam usaha untuk membantu kumpulan pemain perseorangan semasa dalam Persatuan Badminton Malaysia (BAM) menyerlah pada kejohanan akan datang.

Dengan prestasi yang membimbangkan pemain perseorangan negara sejak beberapa bulan kebelakangan ini, bekas pemain perseorangan lelaki Ong Ewe Hock tidak mempedulikan apa yang perlu dilakukan untuk “menyelamatkan” mereka.

“Dari segi jurulatih, kita perlu mencari mereka yang boleh beraksi.

“Sebagai contoh, jika anda melatih pemain elit anda mesti memastikan mereka beraksi dalam tempoh satu hingga dua tahun akan datang bukan dalam tempoh lima hingga tujuh tahun, kerana tempoh yang terakhir adalah tempoh yang diperlukan untuk membangunkan pemain. Saya harap BAM dapat mengambil kira perkara ini,” katanya kepada pemberita ketika ditemui pada majlis pelancaran Trofi Cabaran Fusionex Usahawan Muda PKS 2022 di sini, hari ini.

Pemain nombor 48 dunia, Ng Tze Yong kini menjadi pemain perseorangan utama BAM selepas pemain nombor satu Malaysia, Lee Zii Jia, meninggalkan persatuan itu untuk menjadi profesional pada Januari.

Ketika langkah Zii Jia untuk menjadi pemain bebas mula membuahkan hasil termasuk memenangi dua gelaran berturut-turut dalam Kejohanan Badminton Asia 2022 dan Terbuka Thailand 2022 baru-baru ini, pemain negara termasuk Tze Yong dan Leong Jun Hao masih bergelut untuk mempamerkan prestasi mereka. potensi sebenar.

Ewe Hock yang berusia 50 tahun itu berpendapat bahawa bukan sahaja barisan kejurulatihan yang memerlukan penyegaran, tetapi juga pengurusan BAM.

Dalam pada itu, pemenang pingat perak Sukan Komanwel 1994 itu merasakan pasangan beregu negara itu beraksi dengan baik, dan berharap mereka akan mengharungi cabaran hebat dalam Terbuka Malaysia akan datang yang dijadualkan berlangsung dari 25-30 Jun.

Seorang lagi bekas pemain kebangsaan, Datuk Foo Kok Keong, yang turut hadir pada acara itu berharap jurulatih dapat meningkatkan prestasi mereka semasa latihan bagi membantu pemain muncul lebih kuat dan mengembangkan daya tahan mereka semasa bermain di gelanggang.

Baca Lagi | Rombakan ruang belakang diperlukan dalam BAM untuk membantu kumpulan pemain semasa menyinar dalam kejohanan, kata bekas pemain perseorangan lelaki Ewe Hock

Anjuran SME Malaysia, Piala Cabaran Fusionex Usahawan Muda PKS 2022 menampilkan 16 pasukan di seluruh negara yang bersaing untuk merebut gelaran dan wang hadiah RM3,000.

Kejohanan julung kali diadakan dalam format terbaik daripada tiga — beregu campuran dan dua beregu lelaki — akan diadakan pada 18 dan 19 Jun di Kelab Badminton Serdang di Selangor. — Bernama

Read Previous

Perbicaraan Najib: Pegawai Deutsche Bank berkata tiada sekatan, publisiti negatif dikesan apabila AS$110 juta dipindahkan keluar pada 2011 seperti yang diarahkan 1MDB

Read Next

Menteri undang-undang: Kerajaan hapuskan hukuman mati mandatori, jalankan lebih banyak kajian mengenai hukuman gantian

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here