The Malaysia Post

Pulau Pinang melanjutkan tempoh prakelayakan untuk projek LRT Bayan Lepasnya hingga Oktober

Kerajaan negeri Pulau Pinang melanjutkan tempoh pra-kelayakan projek Transit Aliran Ringan (LRT) Bayan Lepas yang sepatutnya berakhir bulan ini kepada 7 Oktober.

Exco kerajaan negeri Pulau Pinang Zairil Khir Johari berkata pelanjutan tempoh pra-kelayakan itu bagi membolehkan lebih banyak syarikat mendaftar dan melengkapkan dokumentasi untuk pertimbangan bagi tender Permintaan Cadangan akan datang.

Pengerusi jawatankuasa infrastruktur

dan pengangkutan berkata lebih 40 syarikat tempatan dan antarabangsa telah mendaftar untuk pra-kelayakan setakat 8 Ogos.

“Kerajaan Negeri Pulau Pinang jugatelah menerima permintaan daripada banyak syarikat termasuk beberapa firma antarabangsa dari Eropah dan Asia yang pakar dalam pembinaan kereta api untuk melanjutkan tempoh penyerahan dokumen pra-kelayakan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau berkata lanjutan itu akan membolehkan syarikat lebih masa untuk menyediakan dokumentasi yang diperlukan, seperti surat sokongan daripada institusi kewangan, serta membentuk usaha sama dengan syarikat tempatan.

Katanya, negeri bersetuju melanjutkan tempoh pra-kelayakan yang bermula 22 Julai, dari 24 Ogos hingga 7 Oktober.

Baca Lagi | Pulau Pinang melanjutkan tempoh prakelayakan untuk projek LRT Bayan Lepasnya hingga Oktober

Syarikat yang berminat perlu mengemukakan dokumen prakelayakan mereka sebelum jam 12 tengah hari pada 7 Oktober.

Zairil berkata pendaftaran prakelayakan yang sepatutnya ditutup pada 8 Ogos akan dilanjutkan sehingga 19 Ogos untuk lebih banyak syarikat mendaftar.

Read Previous

Artis Hong Kong Joey Yung akhirnya akan membuat persembahan di Malaysia selepas konsert ditangguhkan dari 2020 akibat wabak

Read Next

Tengku Zafrul menegaskan tidak perlu menambat ringgit kepada dolar AS, berkata asas ekonomi yang kukuh akan menyokong nilai mata wang

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.