The Malaysia Post

‘Prinsip dan cita-cita saya adalah sama dengan Bersatu’, kata Azmin sambil mengulangi komitmennya kepada parti

Datuk Seri Azmin Ali

Credits: thestar

Datuk Seri Azmin Ali hari ini menegaskan komitmennya kepada Bersatu, di tengah-tengah desas-desus bahawa beliau akan mengikuti bekas rakan sekerjanya Datuk Zuraida Kamaruddin untuk keluar parti.

Dalam satu kenyataan, ahli majlis tertinggi Bersatu itu menyifatkan bahawa cita-cita dan prinsip parti dan partinya adalah sama, dan akan terus bekerjasama dengan ahli parti lain untuk membina sebuah parti yang bersih, telus dan akan mengutamakan rakyat.

“Saya ingin menegaskan bahawa idealisme dan prinsip perjuangan Bersatu ialah siapa saya.

“Kami akan terus bekerjasama dengan setiap ahli Bersatu untuk mewujudkan sebuah kerajaan yang bersih, telus, komited terhadap prinsip tadbir urus yang baik dan memperjuangkan keadilan sosial untuk kemakmuran bersama semua,” katanya.

Azmin — yang juga Menteri Kanan Perdagangan dan Industri — memainkan peranan penting dalam apa yang dikenali sebagai Gerakan Sheraton, apabila beliau dan beberapa ahli Parlimen PKR lain, termasuk Zuraida, meninggalkan parti itu untuk menyertai Bersatu.

Bagaimanapun, keadaan dalam kem Bersatu menjadi sukar

dengan peletakan jawatan baru-baru ini Zuraida — yang juga ahli majlis tertinggi Bersatu — pada 26 Mei untuk menyertai parti baharu, Parti Bangsa Malaysia (PBM).

Baca Lagi | ‘Prinsip dan cita-cita saya adalah sama dengan Bersatu’, kata Azmin sambil mengulangi komitmennya kepada parti

Pada 14 Jun, Muhyiddin menafikan sekeras-kerasnya bahawa Azmin dan Datuk Rashid Hasnon merancang untuk meninggalkan parti berikutan pemergian Zuraida.

Dia menolak khabar angin itu, mengatakan bahawa dia sering berbual dengan Azmin mengenai parti dan masa depannya.

Read Previous

Hakim menarik diri daripada mendengar bidaan peguam UK untuk mewakili Najib dalam rayuan akhir SRC

Read Next

PM Ismail Sabri: Malaysia, Turki perkukuh kerjasama melalui perkongsian teknologi

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here