The Malaysia Post

PM Ismail Sabri menafikan tekanan dan ugutan dipecat daripada kepimpinan tertinggi parti pada mesyuarat hujung minggu Umno

Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob hari ini menafikan beliau telah diugut untuk dipecat daripada Umno jika beliau enggan tunduk kepada tuntutan majlis tertingginya supaya mengadakan pilihan raya umum tahun ini.

Naib presiden Umno itu menyifatkan suasana mesyuarat majlis tertinggi Umno petang Sabtu lalu sebagai mesra — Melayu untuk mesra — walaupun beliau pernah menjadi sasaran sindiran dan ejekan pemimpin akar umbi Umno yang menghadiri taklimat khas bersama presiden parti Datuk Seri Ahmad. Zahid Hamidi petang tadi.

“Tiada perkara seperti itu,” jawabnya kepada pemberita yang meminta beliau mengulas bahawa Umno telah mendesaknya dan beliau akan dipecat sebagai naib presiden malah dipecat daripada parti jika tidak mematuhi kehendak pucuk pimpinan.

“Perbincangan kami dalam mesyuarat majlis tertinggi adalah mesra. Tiada isu. Kadang-kadang orang luar nampak lain,” tambahnya selepas berucap pada penjawat awam di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya di sini.

Beliau menegaskan bahawa tidak ada masalah dalaman dalam Umno dan menganggap perbezaan pendapat sebagai “biasa” dan “diraikan”.

Read Previous

Banjir Pakistan menelan belanja sekurang-kurangnya AS$10b, kata menteri perancangan

Read Next

PM Ismail Sabri mempertimbangkan untuk membentangkan sendiri Bajet 2023, meminta nasihat daripada AG

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.