Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pemuda PKR Johor menentang MUDA bertanding undi Melaka di bawah panji Pakatan

Faezuddin Puad

Pemuda PKR Johor hari ini membantah kemungkinan Perikatan Demokratik Bersatu Malaysia (Muda) bertanding dalam pilihan raya negeri Melaka di bawah panji Pakatan Harapan (PH).

Naib ketua sayap itu Faezuddin Puad berkata pada masa ini perikatan itu hanya merangkumi PKR, DAP dan Parti Amanah Negara, dan memberi amaran terhadap pakatan meletakkan calon dari luar ketiga-tiga parti itu.

“Bagi kami, ini lebih baik daripada mencalonkan orang luar,” katanya.

Tambah Faezuddin, walaupun ada keperluan untuk meletakkan calon muda, individu yang betul boleh datang dari dalam PH sendiri dengan sayap pemuda parti masing-masing.

“Kami pasti pemimpin muda PH ini lebih baik daripada calon muda lain,” katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini.

Faezuddin, yang juga Ketua Pemuda PKR Pulai, menegaskan sekiranya ada pihak luar yang ingin membantu PH, mereka dialu-alukan untuk berbuat demikian.

“Malah kami akan menghargai setiap sokongan dan bantuan daripada mana-mana pihak yang mahu melihat PH menang dalam pilihan raya negeri Melaka.

“Bagaimanapun, Muda tidak perlu menggunakan logo PH untuk pilihan raya akan datang,” kata Faezuddin.

Terdahulu, Muda menyatakan hasrat untuk menyertai pilihan raya negeri Melaka pada 20 November ini.

Presidennya, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman berkata parti itu kini sedang mengadakan perbincangan dengan PH untuk meletakkan calon daripada Muda untuk bertanding dalam pilihan raya.

Baca Lagi | Pemuda PKR Johor menentang MUDA bertanding undi Melaka di bawah panji Pakatan

Ahli Parlimen Muar itu juga dilaporkan berkata walaupun pendaftaran Muda belum diluluskan oleh Pendaftar Pertubuhan (RoS), beliau merasakan sudah tiba masanya untuk parti itu mewujudkan budaya politik baharu bermula dengan Melaka sebagai permulaan dalam usahanya.

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

More Stories

Datuk Seri Wee Ka Siong

Menteri pengangkutan: Harga purata tiket penerbangan ke Sarawak RM360, boleh dikurangkan

Harga purata tiket penerbangan dari Kuala Lumpur ke Kuching, Sarawak antara 11 dan 31 Disember 2021 ialah RM360, berdasarkan pemantauan Suruhanjaya Penerbangan Malaysia (Mavcom), persidangan Dewan Rakyat diberitahu hari ini. Menteri Pengangkutan Datuk Seri Wee…

Datuk Seri Hamzah Zainudin

KDN terima laporan kartel imigresen melibatkan kakitangan jabatan

Kementerian Dalam Negeri hari ini mendedahkan pihaknya menerima laporan mengenai kewujudan aktiviti kartel melibatkan anggota Jabatan Imigresen berhubung hal imigresen, kata menterinya Datuk Seri Hamzah Zainudin. Beliau berkata penglibatan kartel itu bukan sahaja berkaitan kenaikan…

Rexy Mainaky

Rexy melapor diri untuk hari pertama sebagai timbalan pengarah kejurulatihan BAM

Bekas juara dunia badminton dan pemenang pingat emas Olimpik, Rexy Mainaky melapor diri sebagai timbalan pengarah kejurulatihan Persatuan Badminton Malaysia (BAM) hari ini dan berkongsi petua dengan kakitangan kejurulatihan tentang cara menguruskan prestasi caj mereka.…

Related Videos

Logo

Sertai surat berita kami

Dapatkan artikel terkini, pekerjaan, hadiah-hadiah percuma, berita hiburan yang dihantar terus ke peti masuk anda

Sebanyak 170000 pelanggan berada di sini