The Malaysia Post

Pelari Pecut Negara Azeem Target Masa Terpantas 10.00s Di Bangkok

Pelari muda Azeem Fahmi dari Malaysia sedang bersedia untuk mencapai pencapaian luar biasa dalam perlumbaan 100 meter. Pada usia hanya 19 tahun, Azeem berazam untuk mencatat masa di bawah 10 saat, satu pencapaian yang belum pernah berlaku sebelum ini dalam sejarah acara lari 100m Malaysia. Dia akan bertanding dalam Kejohanan Asia yang akan diadakan di Bangkok dalam beberapa hari akan datang.

Latihan Intensif di Amerika Syarikat

Azeem telah menjalani latihan intensif selama enam bulan di Amerika Syarikat, yang memberikannya keyakinan sepenuhnya untuk mencapai matlamatnya. Dia kini memegang rekod kebangsaan dengan catatan masa 10.09 saat. Pada bulan Mei, Azeem mencatatkan 10.04 saat (bantuan angin) dalam Kejohanan Balapan dan Padang Timur Bahagian NCAA di Jacksonville.

Baca lagi | Permainan First-Person Shooter (FPS) Dalam Senarai Hitam E-Sukan IOC

Matlamat ke Kejohanan Dunia

“Ia akan menjadi perlawanan antarabangsa rasmi pertama saya untuk Malaysia selepas berpindah ke Amerika Syarikat, dan saya berada di sini bersama jurulatih saya, Ken Harnden, dengan matlamat untuk melayakkan diri ke Kejohanan Dunia yang akan diadakan pada Ogos. Masa yang sepatutnya saya ialah 10.00 pagi saat,” kata Azeem di KLIA 2 hari ini.

Sokongan Jurulatih dalam Perjalanan ke Kejayaan

Jurulatihnya, Ken Harnden, memberikan sokongan dan bantuan penuh kepada Azeem dalam perjalanannya ke pencapaian ini.

“Beliau berada di sini untuk membantu saya mencapai matlamat dalam perlawanan pertama saya di peringkat antarabangsa sebagai wakil Malaysia selepas berpindah ke Amerika Syarikat. Saya berasa yakin dan tidak tertekan menjelang kejuaraan Asia ini. Saya akan memberikan yang terbaik di Bangkok untuk berdiri di atasnya. podium “Jika saya berjaya, pencapaian ini akan menjadi detik penting untuk Sukan Asia Hangzhou yang akan diadakan pada September. Saya mempunyai keyakinan dan keyakinan bahawa saya boleh melakukannya dengan baik,” kata Azeem, yang juga akan beraksi dalam acara 4x100m di Bangkok.

Baca lagi | MotoGP Perancis 2023: Miller mendahului FP2

Mengukir Sejarah Baru dan Membuka Pintu Kejayaan Masa Hadapan

Dengan komitmen dan semangat yang tinggi, Azeem Fahmi berusaha bersungguh-sungguh untuk mencapai keajaiban ini. Jika berjaya, pencapaiannya akan mencipta sejarah baharu dalam acara 100m Malaysia dan membuka pintu untuk pencapaian yang lebih gemilang pada masa hadapan. Dengan sokongan jurulatihnya dan keyakinan diri yang tinggi, Azeem adalah salah seorang pelari yang perlu ditonton dalam Kejohanan Asia ini dan akan datang.

Read Previous

SPRM: 60% Ahli Politik Terlibat Kes Rasuah Berprofil Tinggi

Read Next

14 Jenis Sakit Kepala: Panduan Menarik Untuk Mengenalpasti Dan Merawatnya

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.