The Malaysia Post

Pelajar Langkawi Berumur 16 Tahun Diserang Kejam Rakan Sekelas

Seorang pelajar sekolah tingkatan empat Langkawi dipukul dengan ganas oleh rakan sekelasnya, hampir seperti perlawanan Royal Rumble, dalam kejadian yang dirakam dan sejak itu tersebar di media sosial

Dalam klip berdurasi 25 saat itu, pelajar itu dilihat dikepung dan dihadapkan oleh rakan sekelasnya.

Selepas berbalas kata dengan rakannya, budak itu tiba-tiba ditendang dari belakang sebelum menerima tendangan terbang ke bahagian atas badannya.

Budak itu kemudian jatuh ke lantai dan kemudian diserang hebat oleh sekumpulan rakan sekelas yang lain.

Dia berjaya bangkit semula dan menghayunkan tangannya beberapa kali sebelum dia direbahkan ke lantai sekali lagi apabila salah seorang pembulinya melemparkan meja di atasnya sebelum video itu tamat.

Satu lagi video turut dimuat naik di media sosial kononnya menunjukkan budak sekolah itu dijemput polis dalam sebuah van.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Langkawi, Asisten Komisioner Shariman Ashari berkata, mangsa telah membuat laporan polis awal hari ini.

Menurut Shariman, kejadian itu berlaku pada Rabu kira-kira jam 9 pagi, sambil menambah ia berpunca daripada perselisihan faham antara pelajar.

Baca Lagi | Pelajar Langkawi Berumur 16 Tahun Diserang Kejam Rakan Sekelas

Kes disiasat mengikut Seksyen 147 Kanun Keseksaan kerana merusuh.

Netizen mengecam budak sekolah itu kerana berkumpul untuk membuli rakan sekelas mereka, manakala beberapa netizen turut memuji mangsa kerana berdiri teguh menentang pembulinya.

Read Previous

5 Restoran ‘Bizzare’ untuk dicuba di sekitar Selangor

Read Next

SPRM kata diberi kuasa untuk menyiasat mana-mana ‘pegawai kerajaan’

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.