The Malaysia Post

Naib Presiden Bersatu Rafiq meletak jawatan sebagai ketua parti Melaka dan PN

Datuk Mohd Rafiq Naizamohideen berkata beliau meletakkan jawatan sebagai ketua kedua-dua Perikatan Nasional Melaka dan bahagian Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu).

Dalam satu kenyataan hari ini, naib presiden Bersatu itu, yang tewas di kerusi Teluk Mas semasa pilihan raya negeri minggu lepas, berkata keputusannya adalah untuk membolehkan kepimpinan baharu menerajui parti itu dan PN di Melaka menjelang pilihan raya umum ke-15.

Beliau akan menyerahkan surat peletakan jawatan rasminya kepada Presiden Bersatu dan Pengerusi PN Tan Sri Muhyiddin Yassin esok.

“Saya ingin memohon maaf atas segala kesilapan sepanjang saya menjadi pengerusi PN Melaka dan ketua perhubungan Bersatu Melaka. Peletakan jawatan ini bagi memberi peluang kepada barisan kepimpinan baharu menerajui Bersatu Melaka dan PN Melaka mempunyai masa yang cukup untuk membuat segala persiapan menghadapi PRU15.

“Perletakan jawatan ini juga bagi membolehkan saya memberikan semua tumpuan untuk memperkukuhkan kedudukan dan sokongan rakyat terhadap PN di kawasan parlimen Tangga Batu dan bahagian Tangga Batu Bersatu, dan menumpukan sepenuhnya tanggungjawab saya sebagai naib presiden Bersatu, datang PRU15.

Baca Lagi | Naib Presiden Bersatu Rafiq meletak jawatan sebagai ketua parti Melaka dan PN

“Saya berharap dan berdoa agar rakyat Melaka dan rakyat Malaysia dapat terus menyokong PN pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin dan semoga PN akan mencapai kejayaan cemerlang pada PRU15 akan datang,” kata Mohd Rafiq.

Mohd Rafiq berdepan pertembungan empat penjuru bagi DUN Teluk Mas, yang menyaksikan calon Barisan Nasional (BN) Datuk Abdul Razak Abdul Rahman menang pada pilihan raya negeri Melaka ke-15 yang berakhir baru-baru ini.

Abdul Razak menang dengan 6,052 undi, diikuti Mohd Rafiq yang meraih 3,976 undi.

Read Previous

Malaysia enggan membenarkan warga Israel ke acara skuasy dunia di KL bulan depan

Read Next

‘Gadis Afghanistan’ National Geographic dipindahkan ke Itali

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.