The Malaysia Post

Nadia Annuar Cerai Kali Kedua

Selepas lapan tahun mendirikan rumahtangga dengan ahli perniagaan, Hafiz Salleh, bekas hos TV3 dan pengacara Malaysia Hari Ini (MHI), Nadia Annuar mengumumkan bahawa rumah tangganya telah berakhir. Dalam temubual di platform media sosial sebuah majalah kewanitaan, Nadia, yang juga dikenali sebagai Nadia Shahrul Annuar, telah memberikan penjelasan mengenai perpisahan mereka.

Keperitan Perpisahan Nadia Annuar dan Hafiz Salleh

Walaupun Nadia Annuar enggan mendedahkan butiran perceraian mereka, termasuk tarikh sebenar berpisah, beliau telah dengan jelas menyatakan bahawa dia kini berstatus solo. Bagi Nadia, fokus utamanya bukan lagi dalam hubungan percintaan atau mempunyai sebarang hubungan baru. Nadia turut menyatakan bahawa dia kini ‘single’ tetapi tidak ‘available’. Untuk masa ini, dia ingin mengambil rehat dari bercinta atau menjalani sebarang hubungan. Selain itu, menurutnya lagi, ibunya juga menasihatkan dia untuk memberi tumpuan kepada diri sendiri dan mengejar apa yang beliau inginkan, termasuk memberi fokus kepada anak-anak.

Komitmen Terhadap Anak-Anak

Nadia juga berkongsi mengenai tanggungjawabnya sebagai ibu kepada dua orang anak, yang kini tidak tinggal bersamanya atas sebab tertentu. Walau bagaimanapun, beliau tetap berazam untuk sentiasa ada ketika anak-anak memerlukan bimbingan dan sokongan.

Baca lagi | Noor Nabila dan Engku Emran Sah Bercerai Talak Satu

Pelan Masa Depan Nadia Annuar

Kakak kepada pelakon Harris Annuar ini juga telah mendedahkan pelan masa depannya. Beliau memberikan tumpuan terhadap pengacaraan dengan pelbagai bahasa sebagai satu pendekatan profesional baru. 

Nadia telah menyatakan bahawa dia ingin meneroka kebolehan berbicara dalam pelbagai bahasa. Dia juga banyak melakukan tugas penerangan yang melibatkan tiga bahasa, iaitu Melayu, Inggeris, dan Thailand. Kebolehan berbicara dalam pelbagai bahasa memberikan kelebihan dan keunikan, kerana dia tidak memerlukan juru bahasa sebagai perantaraan, dan ini menjadikannya lebih dekat dengan penonton.

Baca lagi | Joe Jonas dan Sophie Turner Umum Perceraian

Sejarah Perkahwinan Nadia Annuar

Sebelum ini, Nadia Annuar pernah mendirikan rumah tangga dengan Sulaiman@Mohd Helmi Mohd Ilyasdi, sebelum bercerai pada Oktober 2010. Dari perkahwinan sebelumnya ini, beliau dikurniakan seorang putera bernama Mohamed Aaron Erwin, yang kini berusia 14 tahun.

Perkahwinan Nadia Annuar dengan Hafiz Salleh pada November 2015 pula dikurniakan seorang cahaya mata, Dya Naylaa, yang kini berusia tujuh tahun. Namun, seperti yang diketahui, perkahwinan ini kini juga telah berakhir, dan Nadia Annuar berusaha untuk menghadapi kehidupan barunya dengan tekad yang kuat.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Speedy Tigers Gagal di Sukan Asia Hangzhou 2023

Read Next

Kereta Api Berkelajuan Tinggi Pertama Indonesia: 5 Perkara Perlu Anda Tahu!

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.