The Malaysia Post

Muhyiddin: Saya seorang PM bukan luar biasa menentang cabaran luar biasa

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin meminta rakyat untuk bersatu di belakang pemerintahan Perikatan Nasional (PN) dalam perjuangannya untuk memberikan masa depan yang lebih baik kepada negara ini.

“Bukan saya PM yang luar biasa, tetapi saya menghadapi cabaran luar biasa seperti berurusan dengan Covid-19 dan kesannya terhadap ekonomi kita.

“Jadi, saya perlu membuat keputusan yang luar biasa. Itulah sebabnya kami mengambil tindakan luar biasa.

“Saya juga sedar bahawa kesejahteraan rakyat akan terjejas sekiranya kita tidak mengambil keputusan yang luar biasa,” katanya pada perjumpaan pertemuan di Taman Mawar di sini hari ini.

Perdana menteri mengingatkan rakyat Sabah bahawa kerajaan PN bukanlah “penjajah” tetapi menjaga semua orang.

Katanya, walaupun PN terdiri daripada parti dan rakan berpangkalan di Semenanjung seperti BN, ia mempunyai objektif yang sama dengan rakannya yang berpangkalan di Sabah seperti PBS, iaitu untuk memastikan masa depan rakyat dan generasi akan datang.

“Pemerintah PN prihatin dengan masalah rakyat. Kerajaan ini sentiasa mementingkan kepentingan rakyat. “Kami ingin memperkuat aspek keselamatan di Sabah agar tidak ada ancaman terhadap kedaulatan Sabah … kami (pemerintah PN) juga akan meningkatkan pembangunan,” tambahnya.

Read Previous

Shafie menolak komen mengenai tuntutan Anwar di Putrajaya, yang memfokuskan pada memenangi pilihan raya Sabah

Read Next

Jelaskan sokongan anda terhadap Muhyiddin sebagai PM, PAS memberitahu UMNO

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.