The Malaysia Post

Mohammadin dari Parti Warisan mengatakan khabar angin bahawa dia berpaling tadah ke Perikatan tidak benar

Datuk Mohammadin Ketapi Parti Warisan Sabah telah menafikan bahawa dia akan berpaling tadah kepada Perikatan Nasional (PN).

Minggu lalu, Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Shafie Apdal mendakwa bekas menteri luar negeri Datuk Seri Anifah Aman telah menghubungi Mohammadin sebanyak tiga kali, yang didakwa cuba memikatnya untuk menyertai kerajaan persekutuan PN.

Shafie juga mendakwa bahawa PN sedang memulai “rencana besar” untuk menggulingkan pemerintah negeri Sabah dan akan berusaha untuk mempengaruhi wakil rakyat ke pihak mereka dengan penggunaan daya tarikan dengan kedudukan dan wang, serta taktik intimidasi. Namun, Anifah merendahkan percubaannya ke mahkamah Mohamaddin, dengan menyatakan bahawa Mohamaddin hanya meminta nasihat dari seorang kawan lama.

Anifah mengatakan bahawa dia hanya memberikan pendapatnya bahawa bekerja dengan kerajaan persekutuan hari ini adalah satu-satunya cara untuk berusaha mendapatkan kembali hak negeri.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Setelah Najib mencadangkan untuk mengkaji semula RCI mengenai skandal forex BNM bernilai RM33b, kata Anwar, teruskan

Read Next

Ali Hamsa berkata rakaman mesyuarat audit 1MDB ‘tidak beretika’ kerana tidak ada kebenaran yang diberikan

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.