The Malaysia Post

Mahdzir yakin GPS boleh menang besar dalam PRU15

Kemenangan Utama dalam Pilihan Raya

Naib Presiden Umno, Datuk Seri Mahdzir Khalid yakin Gabungan Parti Sarawak (GPS) akan mencapai kemenangan besar pada pilihan raya umum ke-15 (PRU15) berdasarkan prestasi gabungan pemerintah memperoleh 76 daripada 82 kerusi Dewan Undangan Negeri di Dewan Undangan Negeri. pilihan raya negeri ke-12 yang lalu.

Mahdzir berkata kemenangan besar pada PRU15 akan menyumbang kepada keadaan politik yang lebih baik dan kerajaan yang stabil di negara ini.

“Kerajaan yang ditubuhkan mestilah sebuah kerajaan yang stabil. Kita tidak mahu ada tiga perdana menteri dalam tempoh empat tahun,” kata Menteri Pembangunan Luar Bandar ketika menutup Mini Karnival Usahawan Desa (KUD) di Kompleks Sukan Limbang di sini hari ini.

Menurut Mahdzir, kestabilan politik amat penting bagi memastikan pembangunan dapat terus dilaksanakan di seluruh negara khususnya bagi masyarakat luar bandar.

Terdahulu, Timbalan Perdana Menteri Sarawak Datuk Amar Awang Tengah Ali Hasan dalam ucapannya berkata GPS perlu menang besar dalam pilihan raya akan datang bagi memastikan Sarawak mempunyai suara yang kuat di Parlimen.

Beliau berkata kemenangan besar bukan sahaja akan memastikan kestabilan politik negara tetapi juga penting untuk Sarawak meneruskan perjuangannya untuk mendapatkan semula hak dan keistimewaannya seperti yang termaktub dalam Perjanjian Malaysia 1963.

“Ini adalah perjuangan untuk masa depan anak dan cucu kita,” tambahnya.

Baca lagi | Apa sebenarnya yang berlaku dalam penipuan penculikan Malaysia baru-baru ini?

Baca lagi | PM yakin Bajet 2023 akan disokong oleh ahli Parlimen

Read Previous

PM yakin Bajet 2023 akan disokong oleh ahli Parlimen

Read Next

SKMM akan bina menara telekomunikasi di Pulau Sipadan, kata sec-gen Komunikasi

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.