The Malaysia Post

Lebih 100 bekas anggota AMANAH di Labuan menyertai BERSATU

Lebih daripada 100 bekas anggota Parti Amanah Negara (Amanah) dari Kampung Bebuloh dan Kampung Belukut di sini telah menyertai bahagian Labuan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) hari ini.

Bekas ketua cawangan Amanah Kampung Bebuloh Laut, yang juga ketua kampung, Samat Maidin menyerahkan borang keahlian kepada ketua bahagian Labuan Bersatu, Datuk Suhaili Abd Rahman di Balai Raya Kampung Bebuloh Laut.

Langkah bekas anggota Amanah untuk bergabung Bersatu adalah susulan pengunduran besar-besaran anggota jawatankuasa Labuan Amanah yang diketuai oleh ketuanya Chemat Mustapha pada 9 Julai yang menyebabkan pembubaran bahagian itu.

Suhaili berkata, kemasukan bekas anggota Amanah ke Bersatu adalah petanda positif bagi parti itu untuk memperkukuhkan kehadirannya di Labuan.

“Kami ingin mengucapkan terima kasih atas kepercayaan dan kepercayaan mereka terhadap perjuangan Bersatu. Sudah tiba masanya jentera Labuan Bersatu menyatukan anggotanya dan memperkukuhkan kehadirannya di sini untuk rakyat dan kerajaan, ”katanya kepada pemberita setelah menerima borang permohonan keahlian.

Katanya, kemasukan bekas anggota Amanah akan menyaksikan peningkatan keahlian Labuan Bersatu menjadi lebih daripada 4,000 sekarang.

Suhaili berkata, beberapa program yang berfokus kepada rakyat sedang dalam proses untuk dilaksanakan sepanjang tahun ini yang bertujuan untuk memperkuat perpaduan dan perpaduan rakyat, termasuk “Makan Sekampung” yang dijadualkan diadakan pada hari kedua AidilAdha. “Ini adalah sebahagian daripada sumbangan Bersatu kepada rakyat kerana kami ingin melihat rakyat bersatu tanpa mengira perbezaan ideologi politik, kaum dan kepercayaan agama,” katanya.

Read Previous

Pentadbiran Pakatan berakhir selepas BERSATU meninggalkan gabungan – Mahathir

Read Next

Putrajaya mengatakan menggantikan program BTN, Perkhidmatan Nasional yang kontroversial

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.