The Malaysia Post

Ku Li di panggil untuk hadirin bersama Agong

Ahli Parlimen Gua Musang Tengku Razaleigh Hamzah dipanggil untuk hadirin bersama Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah di Istana Negara semalam atas kemampuannya sebagai Ahli Parlimen paling lama berkhidmat.

Setiausaha politik Tengku Razaleigh, Mohd Lokman Ghani berkata, para hadirin mendapat sambutan kerana Yang Mulia ingin mendengar pendapat Tengku Razaleigh mengenai keadaan politik semasa di negara ini.

“Ini adalah pertemuan empat mata bagi Tengku Razaleigh untuk berkongsi pandangannya dengan Raja. Itu sahaja yang saya tahu.

“Tengku Razaleigh dipanggil untuk hadirin diraja atas kemampuannya sebagai pemimpin paling berpengalaman dan paling matang dalam politik negara, dan juga sebagai individu yang telah berkhidmat dengan semua perdana menteri Malaysia,” katanya kepada Bernama.

Mohd Lokman juga mengatakan bahawa pertemuan itu tidak ada kaitan dengan jawatan ahli politik berusia 83 tahun sebagai ketua Majlis Penasihat Umno atau sebagai wakil parti.

Semalam, kenderaan yang membawa Tengku Razaleigh, yang telah berkhidmat sebagai MP sejak 1974, dilihat meninggalkan Istana Negara pada pukul 2.40 petang.

Sebelumnya, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim juga mendapat sambutan dari Raja setelah mendakwa telah mendapat sokongan lebih daripada 120 anggota Parlimen untuk membentuk kerajaan baru.

Read Previous

Khazanah mengatakan Firefly boleh menjadi syarikat penerbangan nasional baru Malaysia

Read Next

Istana Negara menangguhkan perjumpaan antara Zahid Hamidi dengan Agong

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.