The Malaysia Post

Justin Bieber menangguhkan tarikh lawatan untuk mengutamakan kesihatan

Penyanyi Pop Justin Bieber berkata semalam dia akan berehat daripada Jelajah Dunia Justice yang dijadualkan semula kerana masalah kesihatan mental dan fizikal.

Pemuzik itu menyiarkan pengumuman itu di Instagram, mengatakan bahawa mempersembahkan enam rancangan langsung berikutan diagnosis sindrom Ramsay Hunt awal tahun ini, “mengambil tol yang nyata.”

“Hujung minggu lalu, saya membuat persembahan di Rock di Rio dan saya memberikan segala yang saya ada kepada orang di Brazil,” kata Bieber. Keletihan “mengatasi” dia, katanya. Selepas membuat susulan dengan doktor, keluarga dan pasukannya, penyanyi itu berkata dia memutuskan untuk menjadikan kesihatannya sebagai keutamaan berbanding jelajahnya.

“Saya akan berehat sebentar dari jelajah buat masa ini. Saya akan baik-baik saja, tetapi saya perlukan masa untuk berehat dan menjadi lebih baik,” katanya.

“Saya sangat berbangga untuk membawa rancangan ini dan mesej Keadilan kami kepada dunia.”

Dia berterima kasih kepada peminat atas sokongan dan doa dan menutup tulisan pengumuman, “Saya sayang kamu semua dengan penuh semangat!”

Sudah ditangguhkan awal tahun ini kerana Bieber dan ahli pasukannya disahkan positif Covid-19, jelajah dunia itu akhirnya dilancarkan pada Mac.

Dia mempunyai 70 rancangan yang akan berlangsung sehingga Mac 2023 di Amerika Selatan, Asia, Australia, New Zealand dan Eropah.

Bieber tidak menyatakan bila dia mungkin kembali ke pentas, dan publisitinya tidak segera menjawab permintaan untuk komen.

Pada bulan Jun, penyanyi Kanada itu mendedahkan bahawa dia didiagnosis dengan Sindrom Ramsay Hunt, yang menyebabkan separuh mukanya lumpuh, memaksanya membatalkan persembahan untuk pulih.

Dia menyiarkan video di Instagram menjelaskan kepada penonton bahawa dia tidak boleh tersenyum pada sebelah mukanya, tetapi memberi jaminan kepada peminat bahawa dia hanya memerlukan masa untuk pulih.

Pada usia 13 tahun, Bieber menjadi bintang pop global dengan lagu-lagu seperti Baby yang menjadikannya terkenal serta-merta.

Read Previous

Mbappe, Haaland menyerlah di PSG, Man City menang apabila Chelsea kalah di Zagreb

Read Next

Agensi Makanan Singapura menarik balik sos ABC, wafer krim lembut Fukutoku Seika kerana alergen yang tidak diisytiharkan

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.