The Malaysia Post

Johnny Depp sepatutnya memperoleh AS$22.5 juta untuk ‘Pirates 6’, kata ejen

Johnny Depp

Credits: primedia

Johnny Depp sepatutnya dibayar AS$22.5 juta (RM97.9 juta) untuk filem Pirates of the Caribbean yang keenam tetapi projek itu dibatalkan oleh Disney selepas bekas isterinya Amber Heard menuduhnya melakukan penderaan rumah tangga dalam Washington Post op-ed , kata ejen pelakon itu Isnin.

Jack Whigham, memberi keterangan bagi pihak Depp pada perbicaraan fitnah berprofil tinggi pasangan selebriti itu di Virginia, berkata Post op-ed adalah “malapetaka” untuk kerjaya Depp di Hollywood.

“Selepas op-ed adalah mustahil untuk mendapatkannya sebuah filem studio,” Whigham memberitahu juri tujuh orang yang mendengar kes itu di Mahkamah Litar Daerah Fairfax.

Whigham, yang menjadi ejen Depp sejak 2016, berkata bahawa perjanjian telah dicapai dengan Disney untuk pelakon itu muncul sebagai Kapten Jack Sparrow dalam ansuran keenam francais Pirates yang menguntungkan.

“Kami menutup perjanjian itu dengan AS$22.5 juta,” katanya.

Tetapi Disney memutuskan untuk pergi ke “arah yang berbeza” berikutan penerbitan op-ed Disember 2018 dalam Post, kata Whigham.

“Saya berjaya menghubungi mereka, tetapi saya tidak berjaya menyelamatkan Lanun untuk Johnny,” katanya.

Depp memfailkan kes fitnah terhadap Heard atas ruangan yang dia tulis untuk Post di mana dia menggambarkan dirinya sebagai “tokoh awam yang mewakili penderaan domestik.”

Heard yang berusia 36 tahun, yang mempunyai watak utama dalam Aquaman, tidak pernah menamakan Depp yang berusia 58 tahun tetapi dia menyamannya kerana membayangkan dia seorang pendera rumah tangga dan menuntut ganti rugi AS$50 juta.

Baca Lagi | Johnny Depp sepatutnya memperoleh AS$22.5 juta untuk ‘Pirates 6’, kata ejen

Heard yang dilahirkan di Texas bertindak balas, meminta AS$100 juta dan mendakwa dia mengalami “keganasan dan penderaan fizikal yang berleluasa” di tangannya.

Depp telah menafikan pernah melakukan penderaan fizikal terhadap Heard dan telah mendakwa pada perbicaraan bahawa dia adalah orang yang sering melakukan kekerasan.

Read Previous

Murid di Nabawan terpaksa ‘zip-line’ ke sekolah

Read Next

Djokovic masih bergelut secara mental dalam pertempuran untuk kembali beraksi

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Dapatkan artikel terkini, Pekerjaan, hadiah percuma, berita hiburan dihantar terus ke peti masuk anda
170000 subscribers are here