The Malaysia Post

Johnny Depp cemburu, mengawal, pelakon Ellen Barkin memberi keterangan

Johnny Depp

Credits: i0.wp

Johnny Depp cemburu, mengawal dan kerap mabuk, dan pernah melemparkan botol wain di bilik hotelnya di Las Vegas, bekas teman wanitanya, pelakon Ellen Barkin, berkata dalam keterangan yang dirakamkan semalam.

Barkin, 68, memberi keterangan sebagai saksi dalam saman fitnah yang difailkan oleh Depp terhadap bekas isterinya Amber Heard, berkata dia mempunyai “hubungan seksual” ringkas dengan Depp pada 1990-an.

Keterangan Barkin telah dirakamkan pada November 2019 dan dimainkan untuk tujuh orang juri yang mendengar kes fitnah di Mahkamah Litar Daerah Fairfax di Virginia.

Juri juga mendengar keterangan daripada bekas ejen bakat Depp, bekas pengurus perniagaannya, dan ejen untuk Heard yang berusia 36 tahun, yang menuduh Depp melakukan penderaan domestik.

Depp yang berusia 58 tahun, selama empat hari di kandang saksi, menafikan pernah memukul Heard atau mana-mana wanita lain dan mendakwa bahawa dia adalah orang yang sering melakukan kekerasan.

Barkin berkata, selama beberapa bulan mereka bersama, Depp sering mabuk dan sangat cemburu.

“Dia sering mabuk,” katanya. “Dia seorang peminum wain merah.” “Dia hanya seorang lelaki yang cemburu, mengawal ― ‘Nak ke mana? Awak pergi dengan siapa? Apa yang awak buat malam tadi?’” katanya.

“Saya pernah mengalami calar di belakang saya yang menyebabkan dia sangat marah kerana dia berkeras ia datang daripada saya melakukan hubungan seks dengan orang yang bukan dia.” Barkin menceritakan kejadian semasa penggambaran filem 1998 “Fear and Loathing in Las Vegas.” “Encik Depp melemparkan botol wain ke seberang bilik, bilik hotel di Las Vegas,” katanya.

“Saya tidak tahu kenapa dia melemparkan botol itu,” kata Barkin, walaupun dia teringat bahawa Depp mungkin bertengkar dengan rakan-rakan atau dengan pembantunya.

Depp memfailkan saman terhadap Heard berhubung op-ed yang dia tulis untuk The Washington Post pada Disember 2018 di mana dia menggambarkan dirinya sebagai “tokoh awam yang mewakili penderaan domestik.” Heard, yang mempunyai watak utama dalam Aquaman, tidak menamakan Depp dalam op-ed, tetapi dia menyamannya kerana menyiratkan dia seorang pendera rumah tangga dan menuntut ganti rugi AS$50 juta (RM220 juta).

Heard yang dilahirkan di Texas bertindak balas, meminta AS$100 juta dan mendakwa dia mengalami “keganasan dan penderaan fizikal yang berleluasa” di tangannya.

Baca Lagi | Johnny Depp cemburu, mengawal, pelakon Ellen Barkin memberi keterangan

Bekas ejen dan pengurus perniagaan Depp memberi keterangan bahawa kerjaya dan kewangan pelakon itu sudah berada dalam masalah serius sebelum Heard mula-mula menuduhnya melakukan keganasan rumah tangga pada 2016.

Read Previous

Terbuka Thailand: Lee Zii Jia mara ke pusingan kedua

Read Next

Terbuka Thailand: Lee Zii Jia mara ke pusingan kedua

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here