The Malaysia Post

J Lo dan Ben Affleck mengadakan perkahwinan harta pusaka yang mewah

Pasangan selebriti Jennifer Lopez dan Ben Affleck mengikat tali pertunangan Sabtu – buat kali kedua dalam tempoh sebulan lebih – dalam satu majlis mewah di estet bintang Good Will Hunting, lapor media AS.

Pasangan kekasih A-list telah pun berkahwin di Las Vegas pada pertengahan Julai, tetapi menjadikannya rasmi sekali lagi, kali ini di hadapan rakan dan keluarga di kawasan dermaga Affleck seluas 87 ekar (35 hektar) di negeri Georgia tenggara AS.

Antara jenis Hollywood yang hadir pada urusan tiga hari itu ialah rakan lama Affleck Matt Damon dan pengarah Kevin Smith, lapor majalah People.

Para tetamu memakai serba putih manakala Lopez memakai pakaian Ralph Lauren buatan Itali, menurut Fox News.

Imej yang disiarkan oleh laman gosip selebriti TMZ sebelum majlis perkahwinan menunjukkan tempat duduk makan malam diatur di atas sebuah dok berbumbung yang besar, dengan tongkang besar untuk piroteknik terapung berhampiran.

Pasangan itu – dia berusia 50 dan dia 53 – pertama kali bertemu di set filem Gigli yang disunting secara meluas pada tahun 2002.

Mereka menjadi sensasi media ketika mereka berpacaran tetapi menangguhkan perkahwinan mereka yang dirancang pada 2003, kemudian mengumumkan hubungan mereka berakhir pada awal 2004.

“Bennifer” – nama panggilan umum pasangan itu dari hubungan pertama mereka yang sangat dipublikasikan – mencetuskan internet tahun lalu apabila gambar mereka bersama kembali mula diedarkan.

Lopez dan Affleck mengumumkan pertunangan mereka pada April.

Lopez menyiarkan video dirinya kelihatan emosi dan mengagumi cincin hijau dalam surat beritanya, “On The JLo.” Media AS melaporkan bahawa cincin itu adalah berlian hijau pucat yang dipotong zamrud.

Ini adalah perkahwinan keempat untuk Lopez dan yang kedua untuk Affleck.

Lopez membincangkan hubungannya yang diperbaharui dengan Affleck dalam temu bual dengan People pada bulan Februari.

“Ia adalah kisah cinta yang indah yang kami mendapat peluang kedua,” katanya.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Bagnaia meraih kemenangan ketiga berturut-turut, Quartararo membadai ke tempat kedua

Read Next

Singapura akan menghapuskan jenayah seks antara lelaki, kata PM Lee

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.