The Malaysia Post

Ipoh’s Haven Resort menjadi tuan rumah muzik ekstravaganza selama tiga hari

The Haven Resort Ipoh akan menjadi tuan rumah kepada ‘The Haven Musical Extravaganza’ untuk meraikan kepulangan pengembaraan.

Haven Resort Ipoh

The Haven Resort Ipoh akan menjadi tuan rumah kepada The Haven Musical Extravaganza selama tiga hari bermula 27 Oktober.

Orkestra Simfoni Selangor

Berkolaborasi dengan Orkestra Simfoni Selangor dan disokong Kementerian Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan, tiket acara yang bermula jam 8 malam itu meliputi penginapan, pintu masuk konsert serta sarapan pagi.

Amfiteater

Dalam satu kenyataan, resort itu berkata tetamu boleh memilih untuk mendengar konsert di taman di tepi tasik, Amfiteater atau dari balkoni unit masing-masing.

Konsert itu akan di bawah kendalian Eugene Pook, mezzo-soprano Jiayao Sun, pemain biola antarabangsa Hyungi Kim dan Asyraf Farhan Adi Zairi dari Malaysia.

Ia akan merangkumi karya daripada The Sound of Music, Phantom of the Opera dan Kitaro, serta karya Orkestra Simfoni Selangor.

Ketua Pegawai Eksekutif The Haven All Suite Resort Peter Chan berkata acara itu adalah untuk menandakan kepulangan pengembaraan, selepas sebelum ini dikunci akibat pandemik Covid-19.

Diilhamkan oleh Festival Muzik Hutan Hujan Sarawak tahunan, Chan berkata The Haven Musical Extravaganza berpotensi untuk menjadi acara tahunan dan tarikan penting bagi Perak.

“Kami berharap ekstravaganza muzikal ini akan menjadi pemangkin kepada banyak lagi acara yang akan mempromosikan Ipoh sebagai Bandaraya Batu Kapur, Muzik dan Seni,” tambahnya.

Baca Lagi | Senarai kod promosi Amazon Prime Gaming Roblox Oktober 2022 – cara menebus

Baca Lagi | Pembuatan semula Silent Hill 2 didedahkan, butiran permainan pertama dan perubahan reka bentuk diumumkan

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Pembuatan semula Silent Hill 2 didedahkan, butiran permainan pertama dan perubahan reka bentuk diumumkan

Read Next

Studio animasi Malaysia Monsta mengembangkan platform pengalaman digital baharu untuk peminat

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.