The Malaysia Post

Ini 8 Tanda Hubungan Yang Gagal Menurut Pakar

Kadang-kadang kita terjumpa situasi apabila kita tahu bahawa hubungan itu sudah berakhir. Tidak kira berapa lama masa yang kita ambil untuk menerimanya atau cuba mengabaikan tanda-tandanya, apabila hubungan sudah berakhir, tidak banyak yang boleh kita lakukan mengenainya.

Cara yang sihat untuk mengatasi hubungan yang telah berakhir adalah dengan menerimanya dahulu dan kemudian meneruskan.

Menurut pakar terapi Israa Nasir, walaupun ia amat menyedihkan, kadangkala perhubungan yang terjalin selama ini boleh sampai ke titik yang tidak dapat dipulihkan dan kadang-kadang, kita tidak tahu bagaimana cara untuk memutuskan hubungan yang gagal atau menamatkan mimpi buruk tersebut tepat pada masanya.

Tanda Hubungan Yang Gagal

Daripada mengelak antara satu sama lain hingga tidak dihormati, berikut adalah beberapa tanda bahawa hubungan anda sudah berakhir.

#1. Keintiman fizikal

Keintiman dalam semua jenis sangat penting dalam perhubungan. Apabila anda mula memvisualisasikan diri kita secara fizikal intim dengan pasangan kita dan pemikiran itu tidak menarik kepada kita, itu adalah tanda utama.

#2. Mengelak

Anda mula mengelak antara satu sama lain pada setiap masa dan mengelak daripada mengadakan perbualan yang bermakna atau tidak lagi berusaha untuk meluangkan masa bersama.

Baca lagi | Masa untuk Percintaan: Idea Hadiah Hari Valentine untuk Dia dan Dia

#3. Pasukan

Hubungan melibatkan usaha yang tidak berhenti untuk menjadi satu pasukan bersama. Melalui masa senang dan susah.

Apabila anda berhenti menjadikannya, anda akan mula menyedari bahawa hubungan itu mencapai penghujungnya.

#4. Sambungan Emosi

Cinta dan emosi mengikat dua orang bersama dalam perhubungan. Apabila anda tidak lagi berhubung secara emosi antara satu sama lain, ia menjadi sukar untuk kekal dengan satu sama lain.

#5. Tidak Hormat

Anda mula merasakan bahawa anda tidak dilayan dengan hormat dalam perhubungan dan itu adalah kebimbangan utama.

Baca lagi | Siti Fairuz Kembali Bergelar Isteri

#6. Kepercayaan

Kepercayaan membentuk salah satu blok asas perhubungan – apabila anda tidak lagi mempercayai pasangan, itu adalah tanda bahawa hubungan itu sudah berakhir.

#7. Konflik

Sama ada anda terlalu banyak bergaduh, atau anda tidak bergaduh langsung kedua-duanya adalah tanda hubungan yang tidak sihat.

#8. Komunikasi yang sihat

Apabila anda mula merasakan bahawa anda tidak lagi selesa untuk mempunyai komunikasi yang sihat antara satu sama lain, sudah tiba masanya untuk menilai semula hubungan itu.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Bushra Afreen ‘Ketua pegawai haba’ Pertama Asia Sertai Skuad Tangani Suhu Ekstrem

Read Next

Seri 1-1 Dengan Udinese, Napoli Tamatkan Penantian 33 Tahun

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.