The Malaysia Post

George Clooney, Julia Roberts bersatu semula untuk rom-com pertama mereka bersama

Pemenang Oscar George Clooney dan Julia Roberts bersatu semula di skrin besar dalam Ticket to Paradise, komedi romantik pertama mereka bersama-sama, menggambarkan pasangan yang bertengkar.

Duo ini memainkan watak David dan Georgia, yang mengetepikan perbezaan mereka dan bergabung tenaga untuk menghalang anak perempuan mereka Lily daripada berkahwin dengan seseorang yang baru ditemuinya dalam lawatan graduasi ke Bali.

Tidak mahu dia melakukan kesilapan yang sama yang mereka percaya mereka lakukan 25 tahun lebih awal, mereka pergi ke pulau itu untuk mengganggu perkahwinan.

Diarahkan oleh Ol Parker, filem ini adalah filem kelima yang dibintangi oleh Roberts dan Clooney bersama.

“Seronok… Kami menikmatinya kerana kami terpaksa bergaduh sesama sendiri. Kami fikir ia lucu,” kata Clooney kepada pemberita pada tayangan perdana filem itu di London semalam.

“Kami juga fikir ia adalah masa yang baik untuk melakukan sesuatu yang ringan, (kami) semuanya telah melaluinya sedikit, kami semua bersama-sama sebagai umat manusia, jadi kami fikir ia akan menyeronokkan. ”

Roberts terkenal dengan rentetan komedi romantis pada 1980-an dan 1990-an, daripada Pretty Woman hingga Notting Hill, manakala komedi romantis terakhir Clooney ialah One Fine Day pada 1996.

“Memang menyakitkan hati pada mulanya apabila anda mendengar nama mereka,” Kaitlyn Dever, yang memainkan watak Lily, berkata apabila dua bintang Hollywood itu memainkan ibu bapanya.

“Dan kemudian apabila anda bertemu dengan mereka, semua jenis kegelisahan itu hilang dan kemudian anda dapat melihat mereka sama seperti manusia.”

Terletak di antara pemandangan yang subur, filem ini banyak adegan di mana David dan Georgia bertukar komen sinis sebelum perlahan-lahan mula bertolak ansur antara satu sama lain lagi. Satu adegan menunjukkan kedua-duanya sedang mabuk menari di sebuah kelab yang memalukan anak perempuan mereka.

“Ol sama seperti, lakukan apa yang anda mahu, jangan menyakiti satu sama lain dan tinggal di dalam bilik,” kata Roberts.

“Tiada sesiapa boleh cedera,” tambah Clooney. “Hanya mata awak.”

Tiket ke Paradise, yang turut dibintangi Billie Lourd, Maxime Bouttier dan Lucas Bravo, memulakan tayangan pawagam globalnya pada 12 September.

Read Previous

Liverpool dikalahkan oleh Napoli apabila Lewandowski menjaringkan hatrik Barcelona

Read Next

Kepelbagaian politik akhirnya diputuskan oleh rakyat Singapura, kata TPM Lawrence Wong kepada belia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.