The Malaysia Post

Fasha Sandha Kembali Beraksi Selepas Kemalangan

Pelakon popular Fasha Sandha dilaporkan mengalami kecederaan yang serius pada mata kirinya akibat terjatuh semasa penggambaran drama baru-baru ini. Kejadian itu mengundang perhatian ramai, terutamanya peminat-peminat yang mengikuti perkembangan terkininya.

Berita baik datang daripada pelakon lelaki, Azhan Rani yang memuat naik sebuah gambar di akaun Instagram miliknya. Gambar tersebut memaparkan Fasha Sandha yang kini sudah kembali ke set penggambaran untuk melanjutkan penggambaran drama terbarunya bertajuk ‘Anak Tuan’.

Fasha komited dengan kerjaya

Pada pandangan pertama, nampak jelas bahawa wajah Fasha masih bengkak dan kecederaan pada mata kirinya masih belum pulih sepenuhnya. Namun, Fasha dikatakan sangat komited terhadap kerjayanya sebagai seorang anak seni dan memberikan perhatian sepenuhnya kepada penggambaran.

Kapsyen Azhan yang menyatakan bahawa dia sudah lama tidak berlakon beriya-iya, turut menjadi tumpuan netizen. Mereka memberikan kata-kata semangat dan doa kepada kedua-dua pelakon yang sedang berusaha untuk memberikan yang terbaik dalam penggambaran drama mereka.

Detik cemas

Fasha Sandha mengalami detik cemas apabila terpaksa dibawa ke hospital pakar di Johor Bahru kerana mengalami kecederaan pada mata kirinya semasa penggambaran drama Anak Tuan pada Rabu yang lalu. Kejadian tersebut berlaku apabila Fasha terjatuh dan kepalanya serta mata kirinya terhentak pada bucu katil yang tajam.

Pihak pengurusan Fasha melalui kenyataan yang dikeluarkan berkata bahawa tulang mata kiri Fasha patah dan bebola mata kirinya bengkak serta berdarah. Fasha kini sedang dirawat di hospital pakar di Johor Bahru dan dijangka akan mendapatkan rawatan lanjut di hospital pakar di Kuala Lumpur pada hari ini atau esok pagi.

Menerusi akaun Instagram miliknya, Fasha meminta peminat dan keluarga untuk mendoakan kesihatannya. Bagaimanapun, Fasha yang kuat semangat dan komited dalam kerjayanya tidak menyalahkan mana-mana pihak dan menyifatkan kejadian tersebut sebagai kemalangan yang tidak dijangka.

Menjelang drama Anak Tuan yang ditayangkan di TV3, penggemar Fasha dapat menyaksikan video yang menyaksikan Fasha bersama Azhan Rani menjayakan salah satu babak tegang. Dalam babak tersebut, Azhan menarik rambut Fasha dari tangga sebelum menolaknya hingga terjatuh di bucu katil.

Peminat-peminat juga memberikan pesanan kepada Fasha agar berhati-hati apabila kembali ke set penggambaran. Mereka berharap agar Fasha dapat pulih sepenuhnya dan kembali memberikan prestasi terbaiknya dalam bidang seni lakonan.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Kes ‘Basikal Lajak’, Hisyam Teh Turun Padang

Read Next

Harimau Selatan Baham Selangor

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.