The Malaysia Post

Elton John akan membuat persembahan di Rumah Putih pada hari Jumaat

Presiden AS Joe Biden akan menjadi tuan rumah kepada penyanyi rock British Elton John untuk persembahan pada hari Jumaat di Rumah Putih, menurut kenyataan akhbar.

Pembuat hit Tiny Dancer dan Crocodile Rock, 75, akan mengetuai acara di mana Biden dan Wanita Pertama Jill Biden juga akan berucap, kata Rumah Putih pada hari Selasa.

John sebelum ini membuat persembahan di Rumah Putih semasa pentadbiran Clinton pada 1998. Dia menolak jemputan untuk bermain pada perasmian 2017 pendahulu Biden, Donald Trump.

Tajuk acara itu, “A Night When Hope and History Rhyme,” dipetik daripada puisi oleh penulis Ireland Seamus Heaney, yang sering dipetik oleh Biden.

Acara itu akan “meraikan kuasa muzik yang menyatukan dan menyembuhkan, memuji kehidupan dan kerja Sir Elton John, dan memberi penghormatan kepada pencipta sejarah setiap hari dalam penonton, termasuk guru, jururawat, pekerja barisan hadapan, penyokong kesihatan mental, pelajar, penyokong LGBTQ+ dan banyak lagi.”

Pekerja White House sedang membuat pementasan pada hari Selasa manakala tukang masak, juruteknik dan profesional lain menjalani ujian untuk Covid-19 sebagai persediaan untuk acara itu.

Biden menulis secara emosional dalam memoirnya pada 2017 Promise Me, Dad: A Year of Hope, Hardship, and Purpose tentang menyanyikan John’s Crocodile Rock kepada mendiang anaknya Beau sebagai seorang kanak-kanak dan sekali lagi beberapa tahun kemudian apabila dia meninggal dunia akibat kanser.

“Saya mula menyanyikan lirik kepada Beau, secara senyap-senyap, jadi hanya kami berdua yang dapat mendengarnya,” tulis Biden. “Beau tidak membuka matanya, tetapi saya dapat melihat melalui air mata saya sendiri bahawa dia sedang tersenyum.”

Read Previous

Federer berkata dia mahu kekal dikaitkan dengan tenis

Read Next

Skim kitar semula yang dicadangkan Singapura untuk botol minuman dan tin ‘baik secara teori’ tetapi pelaksanaan akan menjadi rumit, kata pengguna

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.