The Malaysia Post

Dengan ‘Barbarian’ di pintu masuk, penonton filem AS menggigil

Barbarian, sebuah filem seram baharu dengan sentuhan moden, telah menakutkan laluannya ke puncak box office Amerika Utara, memperoleh anggaran AS$10 juta (RM44.9 juta) pada satu lagi hujung minggu filem yang perlahan, kata pemerhati industri Exhibitor Relations Ahad.

Filem itu, dari 20th Century and New Regency, mengisahkan tentang seorang wanita (lakonan pelakon Inggeris Georgina Campbell) yang mendaftar masuk ke rumah jenis AirBnB di kawasan kejiranan Detroit yang kurang jelas dan mendapati ia juga telah ditempah oleh Bill Skarsgard — ya , badut jahat dalam filem It yang penuh ketakutan. Justin Long juga membintangi.

Barbarian telah menikmati ulasan yang kukuh, dengan Variety memanggilnya sebagai “klasik seram baharu.” David A. Gross dari Franchise Entertainment Research berkata penampilan sulungnya adalah “pembukaan yang baik” untuk filem seram bajet rendah.

Satu lagi keluaran baharu, filem pengembaraan fantasi Brahmastra: Part One — Shiva daripada anak syarikat Disney Star Studios, meraih AS$4.4 juta untuk tempat kedua — persembahan yang mengejutkan untuk produksi Bollywood berbahasa Hindi yang bermain di 810 teater sahaja.

Ia mengikuti seorang lelaki muda bernama Shiva di India moden di mana cintanya kepada Isha muda rumit oleh hubungannya yang tidak dijangka dengan kumpulan rahsia. Ini adalah bab pertama dalam trilogi.

Di tempat ketiga, turun satu tempat dari hujung minggu lalu, adalah filem thriller aksi Sony Bullet Train, pada AS$3.3 juta. Brad Pitt membintangi sebagai pembunuh berbayar di atas kereta api Jepun berkelajuan tinggi.

Sementara itu, filem aksi bertahan Paramount Top Gun: Maverick — yang meletakkan kejutan pertama pada hujung minggu lalu pada minggu ke-15 keluarnya — kehilangan sedikit ketinggian. Ia mengambil AS$3.2 juta untuk tempat keempat, walaupun menghampiri AS$750 juta di luar negara.

Dan di tempat kelima, turun satu takuk dari hujung minggu lalu, ialah animasi mesra keluarga Warner Bros. DC League of Super-Pets, pada AS$2.8 juta.

Read Previous

Alcaraz memenangi Terbuka AS dan menjadi pemain nombor satu dunia termuda

Read Next

Tepuk tangan kemudian hening pada perjalanan terakhir Ratu Elizabeth II

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.