The Malaysia Post

Datuk Seri Salahuddin Ayub Alami Pendarahan Otak

KUALA LUMPUR, 22 Julai 2023 – Berita mengejutkan apabila Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup, Datuk Seri Salahuddin Ayub, mengalami pendarahan otak yang mendesak beliau untuk menjalani pembedahan dengan kadar segera. Keadaan kesihatannya dimaklumkan oleh Setiausaha Akhbarnya, Nur Syakirin Husnal, dalam kenyataan pagi ini.

Kronologi Kejadian

Pada malam sebelumnya, kira-kira pukul 10.15 malam, Menteri Salahuddin Ayub telah dikejarkan ke Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar, Kedah, selepas mengalami gejala mual dan muntah yang serius. Kehadiran pakar perubatan telah mengesahkan bahawa beliau mengalami pendarahan otak yang memerlukan tindakan pembedahan segera.

Kehadiran Pakar Perubatan

Mengenai perkembangan terkini, Menteri Salahuddin Ayub sedang menjalani pembedahan darurat di Hospital Sultanah Bahiyah. Beliau berada di bawah pengawasan rapi pasukan perubatan yang terlatih, yang berusaha untuk memberikan perawatan terbaik kepada beliau.

Kesan Terhadap Keluarga dan Negara

Setiausaha Akhbarnya, Nur Syakirin Husnal, menyatakan bahawa keluarga Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup mengucapkan terima kasih atas segala doa, sokongan, dan pesanan-pesanan yang baik dari rakyat Malaysia.

Situasi ini tentunya menimbulkan keprihatinan besar bagi semua pihak, mengingat peranan penting Menteri Salahuddin Ayub dalam pemerintahan dan ekonomi negara.

Baca lagi | Salahuddin Ayub: Kerajaan Mahu Perluas Inisiatif ‘Rahmah’ Melangkaui Makanan

Diharapkan dengan operasi yang dilakukan oleh pasukan perubatan yang berpengalaman, Menteri Salahuddin Ayub dapat pulih sepenuhnya dan kembali menjalankan tugas-tugasnya dengan baik demi kepentingan rakyat dan negara.

Rakyat Malaysia terus bersatu dalam doa dan harapan untuk kesembuhan beliau yang segera.

Trivia Karier Datuk Seri Salahuddin Ayub

Datuk Seri Salahuddin Ayub ialah seorang ahli politik Malaysia yang berkhidmat sebagai Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup.

Beliau dilahirkan pada 1 Januari 1959 dan telah lama bergiat dalam politik sebagai ahli Parti Amanah Negara (Amanah), sebuah parti yang merupakan salah satu komponen dalam Pakatan Harapan.

Baca lagi | Salahuddin dan Dzulkefly pula letak jawatan menteri

Sebagai Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidupi, Salahuddin Ayub bertanggungjawab memastikan kestabilan harga barangan dan menjaga kepentingan pengguna dalam negara. Beliau terlibat dalam usaha menggalakkan pertumbuhan ekonomi dan memastikan pasaran domestik berfungsi dengan baik untuk kesejahteraan rakyat Malaysia.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Mahdzir Khalid Diumumkan Sebagai Calon BN Di DUN Pedu Untuk PRN

Read Next

Anna Jobling Berjaya Raih 3 Trofi Di Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) Ke-35

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.