The Malaysia Post

Berjuang Dengan Sepenuh Hati, PM Anwar Beritahu Harimau Malaya

Piala Persekutuan Bolasepak Asean

Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim mengucapkan selamat maju jaya kepada skuad Harimau Malaya ketika memulakan kempen Piala Persekutuan Bola Sepak Asean (AFF) 2022 menentang Myanmar (jam 6 petang waktu Malaysia) hari ini.

Dalam catatan di laman Facebooknya, Anwar berkata beliau yakin pasukan itu yang terdiri daripada muka baharu dan pemain berpengalaman di bawah bimbingan ketua jurulatih Kim Pan Gon mampu mempamerkan aksi terbaik mereka kali ini.

“Saya mewakili seluruh rakyat Malaysia mendoakan kejayaan buat skuad Harimau Malaya. Berjuang sepenuh hati untuk mendapatkan lencana di dada!” jawatan itu ditambah.

Baca Lagi | Kadar Pembandaran Malaysia Meningkat Tiga Kali Ganda Dalam Tempoh Lima Dekad

Baca Lagi | Shamsul Iskandar Dilantik sebagai Setiausaha Politik Kanan PM

Semangat Skuad Harimau Malaya

Selepas menentang Myanmar, pasukan negara akan menentang Laos di Stadium Nasional Bukit Jalil pada Sabtu (24 Disember), Vietnam di Hanoi (27 Disember) dan Singapura di Bukit Jalil (3 Januari) ketika mereka berusaha untuk menamatkan saingan di tangga teratas. dua tempat dalam Kumpulan B dan layak ke separuh akhir.

Sejak kejohanan itu bermula pada 1996, apabila ia dikenali sebagai Piala Harimau, Malaysia telah muncul sebagai juara sekali pada 2010 dan menduduki tempat kedua tiga kali — pada 1996, 2014 dan 2018.

Hanya empat pasukan memenangi kejohanan dwitahunan itu iaitu Thailand (enam kali), Singapura (empat kali), Vietnam (dua kali) dan Malaysia (sekali).

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Shamsul Iskandar Dilantik sebagai Setiausaha Politik Kanan PM

Read Next

Orang Dewasa Singapura Lebih Berkemungkinan Mabuk Berbanding dengan Kumpulan Umur Lain

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.