The Malaysia Post

Berhenti berpolitik buat masa ini, boleh diteruskan setelah Covid-19 tiada lagi – Ahmad Faizal

Timbalan Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu memberitahu Datul Seri Anwar Ibrahim hari ini untuk menangguhkan manuver politiknya sehingga negara itu dapat pulih dan mengekang penyebaran virus Covid-19.

Ahmad Faizal, yang juga menteri besar Perak, berkata pengundi menginginkan kestabilan di negara ini dan bosan melihat pemerintahan berubah, menjelang Anwar bertemu dengan Yang di-Pertuan Agong untuk membuktikan bahawa dia memerintah majoriti Dewan Rakyat.

“Semua orang, termasuk Anwar Ibrahim harus berkumpul untuk mencari jalan untuk menyokong Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, agar dia dapat terus menolong orang dalam situasi ini.

“Kita tidak seharusnya menuju perpecahan. Inilah masanya untuk kita bersatu. Musuh bersama kita buat masa ini adalah virus Covid-19. Setelah kita menyelesaikannya, maka mereka dapat meneruskan politik, ”katanya pada sidang media di Weil Hotel di sini.

Dia juga mendakwa bahawa pengundi tidak menantikan pilihan raya buat masa ini, dan mahu pemerintah sekarang terus membantu mereka semasa wabak Covid-19 ini.

Read Previous

SPRM melancarkan sindiket penipuan Macau, merampas wang tunai dan aset berpuluh juta

Read Next

Pakatan Johor mencadangkan kerajaan negeri juga boleh berubah

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.