The Malaysia Post

Bahagian Umno Masjid Tanah membuat laporan polis berhubung kenyataan menyinggung perasaan terhadap CM Melaka di Facebook

Umno Bahagian Masjid Tanah membuat laporan polis malam ini berhubung dakwaan kata-kata biadab pentadbir laman Facebook Peminat Melaka United terhadap Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Sulaiman Md Ali selepas pasukan itu tidak dibenarkan beraksi pada Piala Malaysia 2022.

Liga Bola Sepak Malaysia (MFL) tidak membenarkan Melaka United FC beraksi berikutan kegagalan mereka menjelaskan tunggakan gaji pemain dan pegawai.

Ketua Pemuda Umno Masjid Tanah, Abdul Hakim Abd Wahid mendakwa pentadbir laman Facebook itu memuat naik kata-kata biadab yang ditujukan kepada Sulaiman sehingga mencemarkan imej dan maruah ketua menteri.

Katanya, beliau berharap pihak berkuasa menjalankan siasatan dan mengambil tindakan sewajarnya bagi mengelak kejadian seperti itu berulang.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas membuat laporan itu di balai polis Masjid Tanah di sini.

MFL dalam satu kenyataan semalam berkata Lembaga Pengarah MFL membuat keputusan itu berikutan kegagalan kelab itu menyelesaikan isu tunggakan gaji mengikut tarikh akhir.

Read Previous

Perbicaraan VLN Zahid Hamidi: Adakah dia akan berjalan atau membela diri?

Read Next

Perancis kembali ke landasan apabila Belanda menutup perlawanan akhir Liga Negara

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.