The Malaysia Post

Ahli PKR, Wong Chen dijangkiti Covid-19, asingkan diri

Wong Chen, Ahli Parlimen Subang, telah mengasingkan dirinya dalam kuarantin hari ini dan esok, berikutan berita bahawa kakitangan Khazanah Nasional Bhd ini turun dengan koronavirus (Covid-19) dan mempunyai kontak dengan bekas menteri dan timbalan menteri, seminggu yang lalu.

Dalam tulisan Facebooknya hari ini, Wong berkata beliau akan membuat kuarantin terhadap dirinya sehingga keputusan ujian bekas menteri dan bekas timbalan menteri itu keluar. Walau bagaimanapun, beliau tidak menamakan menteri tersebut.

“Ujian sedang dijalankan pada bekas menteri dan timbalan menteri itu. Bekas menteri dan bekas timbalan menteri telah menghadiri banyak mesyuarat politik semasa krisis minggu lalu,” tulisnya.

“Memandangkan hakikat bahawa mangsa Covid-19 telah berhubung dengan bekas menteri dan timbalan menteri kira-kira seminggu yang lalu, kami perlu mengambil langkah berjaga-jaga,” tulis Wong.

“Tolong jangan panik, matlamat utama adalah berpengetahuan dan membantu mengekangnya. Mereka yang telah mengadakan pertemuan dengan mangsa Covid-19, harus mengamalkan sedikit disiplin kuarantin diri, dan jika sakit, hubungi pihak hospital untuk ujian. Saya baik-baik saja, pagi ini, saya akan bekerja dari rumah dan akan berhubung dengan petugas saya melalui panggilan persidangan pada pukul 10 pagi, “katanya.

Dalam satu kenyataan semalam, Khazanah berkata ia telah dimaklumkan oleh pihak berkuasa kesihatan bahawa salah seorang pekerjanya telah didiagnosis dengan Covid-19 dan kini berada di bawah penjagaan hospital.

Read Previous

Muhyiddin galas tugas berat satukan rakyat

Read Next

Kes rasuah Zahid ditangguh, beri ruang bincang barisan Kabinet

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Dapatkan artikel terkini, Pekerjaan, hadiah percuma, berita hiburan dihantar terus ke peti masuk anda
170000 subscribers are here