The Malaysia Post

Ahli Parlimen PKR, Amanah menghadap Agong, Pakatan Harapan kembali

Ahli Parlimen PKR dan Amanah keluar dari Istana Negara dengan gembira hari ini selepas pertemuan mereka dengan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, pagi tadi.

Ahli Parlimen PKR meninggalkan perkarangan Istana Negara dengan bas persiaran yang sama yang mereka naik pada pagi tadi dan melambai-lambai kepada penyokong dan rakan media, lebih kurang 12.50 tengah hari tadi.

Ketua Penerangan PKR, Datuk Seri Shamsul Iskandar Md Akin, memberitahu penyokong parti di dekat pintu masuk istana yang mengatakan Ahli Parlimen Pakatan Harapan (PH) menjamin penyelesaian terbaik untuk masa depan negara.

“Ahli Parlimen Pakatan Harapan mengadakan perbincangan dengan Tuanku hari ini dan menyampaikan pendirian kami.

“InsyaAllah, mari tunggu saja, saya jamin bahawa kita akan mencari penyelesaian terbaik untuk negara ini. Insyaallah, PH akan kembali,” katanya di depan media dan orang ramai yang bersorak.

Para penyokong mengikut bas yang membawa ahli PKR sambil menyorakkan Reformasi dan “Anwar untuk PM-8”.

Ahli Parlimen lain, termasuk Anggota Parlimen Amanah yang keluar selepas itu juga berkata bahawa akan ada berita baik bagi para pengundi selepas mesyuarat itu.

“Pakatan Harapan kembali ikut mandat rakyat,” kata Ahli Parlimen Lumut, Datuk Dr Hatta Ramli.

Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang memandu kereta sendiri bersama isterinya, bekas timbalan perdana menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, tidak berhenti menyapa penyokongnya, tetapi pembantunya memberitahu media bahawa beliau (Anwar) akan bertemu dengan penyokongnya di kediamannya, di Bukit Segambut selepas itu.

Penyokong PKR kemudian mula bersurai sekitar 1.20 petang.

Read Previous

UMNO-PAS disifatkan rasis mahu kerajaan tanpa DAP

Read Next

Mahathir Mohamad: Belum tiba masanya untuk letak jawatan

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.