The Malaysia Post

15 Laptop Terbaik pada 2023

Mencari komputer riba baru? Kami telah mengumpulkan senarai 15 komputer riba teratas pada tahun 2023 untuk membantu anda membuat keputusan termaklum. Daripada reka bentuk yang anggun kepada prestasi yang hebat, ada sesuatu untuk semua orang dalam senarai ini.

1. Apple MacBook Air (M2)

MacBook Air yang direka bentuk semula ialah peranti nipis dan ringan yang dikuasakan oleh cip M2 terbaru Apple. Ia mempunyai kamera web 1080p, paparan yang lebih baik, hayat bateri yang panjang dan pengecasan MagSafe. Harga bermula pada $949.

2. MacBook Pro (14 inci/16 inci)

Sesuai untuk pencipta, MacBook Pro dilengkapi dengan cip M1 Pro atau M1 Max, menawarkan prestasi cemerlang untuk penyuntingan video dan berbilang tugas. Harga bermula pada $1999.

3. Asus Zenbook Pro Duo 14

Bagi mereka yang mencari pengalaman unik, Asus Zenbook Pro Duo 14 menampilkan dwi skrin resolusi tinggi dan cip Intel dan Nvidia yang berkuasa.

4. Asus ROG Zephyrus G14

Pemain akan menghargai kuasa Asus ROG Zephyrus G14, dengan pemproses AMD Ryzen 9 dan GeForce RTX 3060 untuk prestasi permainan yang lancar.

5. Asus Chromebook Flip CX5

Mencari pilihan yang berpatutan? Asus Chromebook Flip CX5 menawarkan prestasi yang mantap, paparan yang hebat dan papan kekunci yang selesa.

6. MacBook Pro 16 (M2 Pro dan M2 Max)

Jika anda memerlukan kuasa maksimum dan hayat bateri, pertimbangkan MacBook Pro 16 dengan cip M2 Pro atau M2 Max. Ia sesuai untuk profesional dengan beban kerja yang mencabar.

7. MacBook Air 15

MacBook Air 15 menawarkan skrin yang lebih besar dan lebih penyejukan, menjadikannya pilihan yang bagus untuk mereka yang mahukan keseimbangan antara mudah alih dan prestasi.

8. Rangka Kerja Laptop

Bagi penggemar DIY, Rangka Kerja Laptop menawarkan reka bentuk modular yang unik, membolehkan anda menaik taraf dan membaiki sendiri pelbagai bahagian.

9. Dell XPS 13

Reka bentuk yang anggun, papan kekunci yang hebat dan paparan yang sangat baik menjadikan Dell XPS 13 pilihan yang mantap untuk pengguna tujuan umum.

Baca lagi | Sumbangkan komputer riba lama anda untuk membantu pelajar universiti yang memerlukan – #Laptop4Siswa

10. Asus Zenbook S 13 OLED

Jika anda mengutamakan komputer riba ringan dengan paparan OLED yang menakjubkan, Asus Zenbook S 13 OLED adalah pesaing teratas.

11. Lenovo Chromebook Duet 3

Dengan bajet? Lenovo Chromebook Duet 3 menawarkan nilai hebat dengan papan kekunci boleh tanggal dan prestasi yang baik untuk kerja ringan.

12. Microsoft Surface Laptop 5 (13.5-inci)

Surface Laptop 5 memberikan binaan premium dan prestasi yang baik dengan pemproses Generasi ke-12 Intel.

13. Razer Blade 16

Untuk pemain yang serius, Razer Blade 16 dilengkapi dengan cip Intel dan Nvidia mewah, serta paparan LED Mini yang mengagumkan.

14. HP Dragonfly Pro

HP Dragonfly Pro ialah komputer riba berorientasikan perniagaan dengan pemproses AMD Ryzen yang berkuasa, sesuai untuk pekerja bebas dan individu yang bekerja sendiri.

15. HP Spectre x360 13.5

HP Spectre x360 13.5 ialah komputer riba 2-dalam-1 serba boleh, menggabungkan reka bentuk yang anggun, prestasi berkuasa dan faktor bentuk boleh tukar.

Sama ada anda pemain permainan, pencipta, profesional perniagaan atau pembeli yang mementingkan belanjawan, senarai ini mempunyai sesuatu untuk semua orang. Pertimbangkan keperluan dan keutamaan anda untuk mencari komputer riba yang sesuai untuk anda pada tahun 2023.

Read Previous

Tan Sri Sulong Matjeraie Dilantik Sebagai Pengerusi Lembaga Penjaga Dana Kekayaan Masa Depan Berdaulat Sarawak

Read Next

Al-Ittihad Menang 3-0 Lawan Al-Raed, Mulakan Misi Pertahan Juara Liga Saudi

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.