The Malaysia Post

Pelawak, Abam Bocey meninggal dunia akibat demam.

Pelawak terkenal, dikenali dengan nama pentas Abam Bocey menghembuskan nafas di kediaman beliau di Gombak, awal pagi tadi.

Abam Bocey, atau nama sebenar beliau Syed Umar Mokhtar bin Syed Mohd Redzuan, 32, merupakan seorang pelawak, pelakon dan ahli kumpulan Bocey bersama Fad dan Acey.

Pelawak terkenal, Abam Bocey

Isteri Abam, Nor Hidayah memberitahu arwah tidak sedarkan diri setelah dikejutkan untuk bangun solat subuh.

“Beberapa hari lepas dia demam dan mengadu sakit kepala. Tetapi bila ajak ke hospital, dia tak mahu.”

“Katanya hanya demam dan sakit kepala biasa. Tapi… pagi tadi saya kejutkan untuk solat subuh, namun dia tak ada tindak balas daripada dia,” katanya menangis teresak-esak.

Jenazah dibawa ke Masjid Gombak Utara dan akan dikebumikan selepas solat Asar di Tanah Perkuburan Islam Sungai Pusu, Gombak.

Allahyarham berkahwin pada 2017 bersama pasangan pilihannya, Nor Hidaya dan dikurniakan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey bin Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey, yang kini berusia 5 bulan.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Next

Pakatan Nasional boleh timbulkan permusuhan – Lim Guan Eng

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.