The Malaysia Post

PAS Kedah: Serangan Politik Terhadap Sanusi Akan Kembali Melanda PH-BN

Pemimpin Pakatan Harapan-Barisan Nasional (PH-BN) didakwa oleh Ahmad Yahya, pesuruhjaya PAS Kedah, menjatuhkan diri mereka dengan terus melakukan serangan politik terhadap Menteri Besar Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor. Serangan ini bertujuan untuk mencemarkan nama baik Sanusi, namun Ahmad percaya serangan ini akan kembali melanda PH-BN.

Tuduhan Fitnah Terhadap Sanusi Ditolak dengan Pantas

Menurut Ahmad, tuduhan fitnah yang dilemparkan terhadap kepimpinan Sanusi ditangani dengan pantas, mencerminkan kekurangan pengetahuan menteri dalam kerajaan Madani. Dakwanya, semua kementerian di bawah kerajaan persekutuan dan pimpinan PH-BN diarah untuk memburukkan imej Sanusi.

Baca lagi | Saifuddin Nasution Beri Amaran Kepada Sanusi Isu 3R

Sokongan Generasi Muda Menolak PH-BN Semakin Kuat

Ahmad turut menyatakan gelombang sokongan rakyat khususnya generasi muda untuk menolak PH-BN semakin kuat dan sukar untuk dihalang. Beliau percaya negara yang dikuasai PH-BN akhirnya akan tumbang dan dikuasai PN. Ahmad menyatakan keyakinannya bahawa PH-BN di Kedah kekurangan isu yang boleh dititikberatkan menjelang pilihan raya umum negara ini.

Tuduhan Terhadap Sanusi: Komplot Mencemarkan Nama Baik

Sanusi sendiri mendakwa tuduhan yang dilemparkan kepadanya adalah sebahagian daripada komplot untuk mencemarkan nama baiknya menjelang pilihan raya umum negara akan datang. Dia juga melahirkan rasa kecewa terhadap pengharaman akaun TikToknya, yang dilihatnya sebagai cubaan untuk mengganggu kempen pilihan raya negaranya.

Keyakinan Bahawa Rakyat Bersedia Memastikan Kekalahan PH-BN di Kedah

Ahmad percaya PH-BN sudah hilang kepercayaan terhadap ‘poster boy’ mereka dan Sanusi mempunyai daya tarikan yang tidak dapat mereka tandingi. Beliau memberi jaminan bahawa rakyat khususnya di Kedah bersedia memastikan kekalahan PH-BN dan menerajui perubahan ini di bawah pimpinan Sanusi.

Baca lagi | Isu 3R dalam Politik Malaysia: Sanusi Kritik DAP

Sanusi: Bertindak Balas dan Mempertahankan Reputasi

Dalam konteks ini, nampaknya serangan berterusan yang dilancarkan PH-BN terhadap Sanusi telah membelakangkan mereka. Dalam menghadapi tuduhan dan serangan ini, Sanusi telah menunjukkan kepantasan dalam bertindak balas dan mempertahankan reputasinya.

Selain itu, sokongan daripada rakyat khususnya generasi muda semakin meningkat dan sukar untuk dibendung. PH-BN juga dilihat kekurangan isu untuk ditekan menjelang pilihan raya umum negara, dan Sanusi mempunyai tarikan yang tidak dapat ditandingi oleh pemimpin PH-BN.

Kesemua faktor ini membawa kepada kepercayaan bahawa PH-BN akan menghadapi kekalahan dan Sanusi akan menerajui perubahan di Kedah.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Kejayaan Goh Sze Fei Dan Nur Izzuddin Rumsani Di Terbuka AS

Read Next

Prestasi Membanggakan Wendy-Dhabitah Di Kejuaraan Akuatik Dunia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.