The Malaysia Post

Lewis Hamilton Buat Lawatan Mengejut ke SMK Seri Keramat

KUALA LUMPUR – Pada hari Jumaat yang lalu, pengguna media sosial di Malaysia diraih dengan kegembiraan melalui penyebaran video singkat yang memaparkan kehadiran Lewis Hamilton, juara bertahan Grand Prix Formula Satu (F1), di Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Keramat. Video tiga saat itu menunjukkan Lewis berada dalam kawasan sekolah tersebut dan sedang beramah mesra dengan seorang pelajar perempuan.

Kedatangan Lewis Hamilton: Suatu Kegembiraan di SMK Seri Keramat

Dalam video yang berasingan, diketahui bahawa kedatangan Lewis Hamilton disambut dengan hangat oleh pelajar-pelajar sekolah yang mengibarkan Jalur Gemilang sambil berada di tingkat 1. Lewis turut sempat berbual dengan salah seorang pelajar, menambah lagi keseronokan dan kegembiraan dalam kalangan mereka.

Program Jalinan Petronas Petrosains Bersama Lewis Hamilton

Lewis Hamilton ternyata berada di SMK Seri Keramat dalam rangka program Jalinan Petronas Petrosains Bersama Lewis Hamilton, yang diselenggarakan sempena ulang tahun ke-50 Petronas. Tindakan ini menimbulkan pelbagai reaksi dari netizen, ada yang berseloroh bahawa Lewis datang ke sekolah tersebut untuk menghadiri mesyuarat Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG), manakala yang lain pula menganggapnya sebagai lawatan eksklusif untuk mengambil keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Baca lagi | Juara Tujuh Kali F1, Lewis Hamilton Meninggalkan Mercedes untuk Ferrari

Reaksi Netizen dan Kecemburuan Pelajar

Reaksi daripada netizen menunjukkan kegembiraan dan kekaguman terhadap pelajar yang beruntung dapat bertemu dengan Lewis Hamilton secara langsung di sekolah mereka. Ada yang meluahkan rasa cemburu terhadap pelajar tersebut, sementara yang lain merasa bangga dengan kehadiran bintang sukan antarabangsa tersebut di SMK Seri Keramat.

Kesimpulan

Kehadiran Lewis Hamilton di SMK Seri Keramat telah menjadi suatu peristiwa yang membangkitkan kegembiraan dan kekaguman dalam kalangan pelajar dan pengguna media sosial. Program Jalinan Petronas Petrosains Bersama Lewis Hamilton turut memberi peluang kepada pelajar untuk berinteraksi langsung dengan juara F1 tersebut, menjadikan pengalaman mereka di sekolah lebih bermakna dan berharga.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Pintu Terbuka untuk Syed Saddiq Menyertai Jerayawara PN

Read Next

Dunia Dikejutkan dengan Kontroversi Kehilangan Puteri Catherine of Wales, Kate Middleton

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.