The Malaysia Post

Bukit Aman mengesahkan Lokman Adam dalam siasatan untuk memberi komen terhadap PM Muhyiddin

Bekas anggota majlis tertinggi Umno, Datuk Lokman Noor Adam ditahan kerana disiasat atas kenyataan yang dibuat dalam talian terhadap Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, kata polis persekutuan hari ini.

Dalam satu kenyataan, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (CID) Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed mengesahkan penangkapan Lokman semalam, sambil menambah bahawa ahli politik itu akan direman satu hari untuk memudahkan siasatan terhadap video yang dimuat naik di Facebook.

Baca Lagi | Agong mengucapkan tahniah kepada Hospital Sungai Buloh atas pengiktirafan Global Health Award

Huzir berkata Lokman sedang disiasat di bawah tiga undang-undang: Seksyen 506 Kanun Keseksaan yang menangani ugutan jenayah, Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia (CMA) 1998 kerana menyalahgunakan kemudahan rangkaian, dan Akta Kesalahan Kecil 1955 kerana tingkah laku yang tidak teratur.

Baca Lagi | Dunia Islam tidak memerlukan ceramah daripada anda mengenai kebebasan bersuara, kata Anwar kepada Macron

“Penangkapan suspek dibuat pada 1 November sekitar jam 11 malam dan alat yang dipercayai digunakan untuk memuat naik video viral juga telah disita.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

FUFC, UKM FC hilang kelayakan dari Liga Malaysia

Read Next

Maszlee disyaki keluar dari Parti Pejuang

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.