The Malaysia Post

Agong sekali lagi meminta Ahli Parlimen menyokong Muhyiddin

Agong sekali lagi meminta Ahli Parlimen menyokong Belanjawan Muhyiddin

Agong sekali lagi meminta Ahli Parlimen menyokong Belanjawan Muhyiddin

Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah meminta anggota parlimen persekutuan hari ini untuk memberikan sokongan ketika Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin membentangkan Belanjawan 2021.

Pengawas Rumah Tangga Diraja Datuk Ahmad Fadil Shamsuddin berkata, Agong prihatin terhadap keadaan ekonomi dan kesejahteraan rakyat Malaysia, yang menurut Al-Sultan berisiko disebabkan oleh wabak Covid-19.

Berita Berkaitan: Azmin menggesa perpaduan dua pihak untuk mengatasi Covid-19 dan memperbaiki ekonomi

“Al-Sultan Abdullah menekankan bahawa Belanjawan 2021, yang akan dibentangkan di Parlimen tidak lama lagi, sangat penting bagi pemerintah, pihak berwajib, terutama para frontliner, untuk terus berperang dan melaksanakan kebijakan, serta upaya untuk menahan dan mengatasi ancaman ini virus daripada merebak.

“Oleh itu, Al-Sultan Abdullah menggesa semua anggota parlimen untuk menghormati titahnya yang menasihati mereka agar segera menghentikan semua pergolakan politik dan sebaliknya menumpukan perhatian pada kesejahteraan rakyat dan kesejahteraan negara, sehingga Belanjawan 2021 dapat diluluskan tanpa gangguan. , ”Kata Ahmad Fadil dalam satu kenyataan.

Read Previous

Azmin menggesa perpaduan dua pihak untuk mengatasi Covid-19

Read Next

ADUN Sungai Pelek Ronnie Liu ditangkap kerana didakwa menghina Agong

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here