Zahidi sekarang mengatakan mahu bertemu Veveonah, menuduh DAP mempolitikkan isu

  • By Wendy. V
  • September 8, 2020
  • 0
  • 24 Views
Veveonah Mosibin

Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Zahidi Zainul Abidin hari ini mengatakan bahawa dia ingin bertemu dengan Veveonah Mosibin.

Malaysiakini melaporkan bahawa menteri UMNO itu di Kelantan pagi ini menyatakan hasrat untuk bertemu dengan pelajar itu, tetapi setelah menuduh DAP mempolitikkan isu tersebut untuk didakwa mengalihkan perhatian orang ramai dari tuduhan rasuah terhadap Setiausaha Agungnya Lim Guan Eng.

“Seperti yang saya katakan, kita akan bertemu tetapi nampaknya masalah ini dipolitikkan oleh DAP yang berusaha memanfaatkan pelajar itu,” katanya.

“Itulah sebabnya saya tidak mengomentari masalah itu ketika muncul di Parlimen, kerana saya ingin memberinya ruang dan tidak dimanfaatkan,” tambah wakil menteri.

Zahidi dikritik kerana menyatakan Veveonah adalah pencari perhatian dan telah berpura-pura melakukan pemeriksaan dalam talian di sebuah pohon di luar bandar Sabah kerana hubungan internet yang lemah, satu tuduhan yang dia buat di senat minggu lalu. Ahli Parlimen Padang Besar dari UMNO sejak itu meminta maaf dan mengaku telah menerima maklumat daripada Ahli Parlimen Kudat, Abdul Rahim Bakri, seorang pemimpin BERSATU dan juga Timbalan Menteri Kewangan.

Wendy. V

Sebaran berita terkini hanya untuk anda!

View All Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *