Dalam survey terbaru, Muhyiddin mendapat penilaian kelulusan sebanyak 69 peratus dari rakyat Malaysia

  • By Wendy. V
  • September 2, 2020
  • 0
  • 23 Views
Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin nampaknya mempunyai penilaian yang tinggi di kalangan rakyat Malaysia dengan 69 peratus yang baru-baru ini disurvei oleh pengundi bebas Merdeka Center yang mengatakan mereka gembira dengan penampilannya.

Muhyiddin telah menjadi PM selama lebih kurang enam bulan sejak menggantikan Tun Dr Mahathir Mohamad pada bulan Mac. Tinjauan selesai pada 10 Ogos.

Menurut penemuan Merdeka Center, sembilan daripada 10 orang Melayu dan Bumiputera dari Sabah dan Sarawak gembira dengan Muhyiddin. Dia disetujui oleh 65 peratus etnik India sementara hanya 33 peratus etnik Cina berpuas hati dengannya.

“Peringkat kelulusan perdana menteri terus berada di wilayah yang nyaman dan positif mengingat dia telah memegang jawatan itu sejak Mac 2020,” kata pengarah program Merdeka Center Ibrahim Suffian dalam satu kenyataan hari ini. Merdeka Center juga mendapati 58 peratus rakyat Malaysia gembira dengan pemerintahan Perikatan Nasional (PN) yang dipimpin oleh Muhyiddin sementara 28 peratus menyatakan rasa tidak puas hati atau marah.

Wendy. V

Sebaran berita terkini hanya untuk anda!

View All Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *