Perbicaraan rasuah Rosmah dihentikan setelah peguam bela mengatakan melukai diri sendiri di rumah

Rosmah Mansor

Mahkamah Tinggi hari ini menghentikan prosiding perbicaraan rasuah Datin Seri Rosmah Mansor yang melibatkan projek tenaga suria di Sarawak hari ini setelah peguamnya mengatakan bahawa dia tidak sihat.

Perbicaraan dijadualkan untuk disambung hari ini dengan pemeriksaan balas saksi pendakwaan ke-17, pengarah urusan Jepak Holdings Sdn Bhd, Saidi Abang Samsudin.

Bagaimanapun, peguam bela, Azrul Zulkifli Stork, yang dimaksudkan untuk memimpin siasatan, mengatakan kepada pengadilan bahawa dia jatuh di rumah, tidak cukup baik untuk meneruskannya, dan perlu menjalani pemeriksaan perubatan.

Hakim Mohamed Zaini Mazlan kemudian berunding dengan pendakwa utama Datuk Seri Gopal Sri Ram yang mengatakan bahawa mereka tidak akan keberatan untuk mengosongkan prosiding hari ini.

Hakim kemudian menetapkan 17 Ogos sebagai tarikh perbicaraan berikutnya setelah kedua-dua pihak bersetuju. Rosmah diadili kerana didakwa menerima suapan RM5 juta dan suapan RM1.5 juta dari Saidi pada 20 Disember 2016 dan 7 September 2017, sebagai pertukaran untuk membantu syarikat itu mendapatkan projek hibrid solar bernilai RM1.25 bilion.

Wendy. V

Sebaran berita terkini hanya untuk anda!

View All Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *