Najib masih ada peluang walaupun bersalah – Ketua Pemuda Umno

Ketua Pemuda Umno, Datuk Asyraf Wajdi Dusuki

Ketua Pemuda Umno, Datuk Asyraf Wajdi Dusuki hari ini mengatakan bahawa Datuk Seri Najib Razak masih mempunyai peluang walaupun didapati bersalah kerana menyalahgunakan lebih RM42 juta daripada bekas anak syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB) SRC International Sdn Bhd.

Dalam catatan di akaun Twitternya, Asyraf mengatakan bekas perdana menteri itu masih boleh membawa kesnya ke Mahkamah Rayuan dan seterusnya Mahkamah Persekutuan.

“Najib Razak didapati bersalah atas semua tujuh tuduhan. Masih ada ruang untuk rayuan di Mahkamah Rayuan (tiga hakim) dan Mahkamah Persekutuan (lima hakim), ”katanya.

Asyraf sebelumnya dilihat di mahkamah menyokong Najib.

Turut hadir di mahkamah untuk prosiding hari ini adalah anak-anak Najib, Datuk Mohd Nizar Najib, Riza Shahriz Abdul Aziz dan Norashman Najib.

Semasa menyampaikan penghakimannya ke ruang sidang yang penuh sesak, Hakim Mohd Nazlan mengatakan bahawa Najib terlibat dengan deposit RM42 juta dari SRC International di akaun peribadinya. Dia didapati bersalah atas semua tujuh tuduhan penyalahgunaan kuasa, pecah amanah jenayah dan pengubahan wang haram.

Wendy. V

Sebaran berita terkini hanya untuk anda!

View All Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *