Marina Ibrahim menggesa para belia untuk menyertai politik, menolak politik perkauman

Marina Ibrahim

Setiausaha Publisiti Wanita DAP Johor, Marina Ibrahim, mengatakan bahawa dia menyertai parti itu kerana dia ingin memperjuangkan prinsip-prinsipnya demi kebaikan negara.

Marina yang berusia 33 tahun merupakan antara beberapa anggota Melayu di parti DAP. Beliau menegaskan bahawa dia tidak mahu diselaraskan oleh agenda perkauman dan bahawa dia berharap dapat mengubah cara orang Melayu melihat parti itu.

“Semasa zaman sekolah, kami dapat melihat perpaduan semua kaum. Tetapi sekarang, ketika pernyataan dikeluarkan, seolah-olah tidak ada interaksi dengan kaum lain.

“Oleh itu, saya mahu melakukan sesuatu dan itulah sebabnya saya memilih DAP yang adil dan demokratik untuk semua kaum,” katanya kepada ProjekMM dalam wawancara eksklusif baru-baru ini.

Marina, yang memiliki Diploma Marketing dari Politeknik Merlimau, juga tidak mahu melihat percanggahan antara DAP dan masyarakat Melayu. Dia menjelaskan bahawa DAP bukan hanya parti politik tetapi juga platform kerja sosial dengan penglibatan pelbagai kaum.

Wendy. V

Sebaran berita terkini hanya untuk anda!

View All Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *