Jangan menolak kegelisahan umum mengenai pembebasan Musa Aman dan Riza Aziz, ketua maklumat Umno memberi amaran kepada Perikatan

Ketua Penerangan UMNO Shahril Hamdan

Pentadbiran Perikatan Nasional (PN) tidak boleh memandang ringan “defisit” demokratik yang dirasakan berikutan keputusan baru-baru ini oleh pihak pendakwaan untuk menghentikan kes mahkamah Riza Aziz dan Tan Sri Musa Aman, kata Ketua Penerangan UMNO Shahril Hamdan.

Shahril mengakui bahawa reaksi masyarakat terhadap keputusan baru-baru ini berpotensi untuk melukis pentadbiran PN, yang mana Umno adalah sebahagian, dalam keadaan buruk.

“Walau apa pun kebaikan atau faktor pengurangan dari kes-kes tertentu, misalnya penyiasatan ICAC dengan Musa Aman, saya tidak merasa khayalan bahawa di sebalik itu, ia tidak membantu imej kita berbanding persepsi demokratik defisit, ” katanya, merujuk kepada Suruhanjaya Bebas Menentang Rasuah Hong Kong. “Ada masanya UMNO menolak kebimbangan yang sama dengan orang urban atau liberal, seolah-olah mereka adalah pejoratif untuk diabaikan dalam beberapa skema yang lebih besar. Saya tidak mahu persiapan baru yang mana bahagiannya UMNO akan kembali kepada hal itu,” katanya. kata, merujuk kepada kedudukan UMNO dalam pentadbiran PN.

Wendy. V

Sebaran berita terkini hanya untuk anda!

View All Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *