Sumber mengesahkan Shahruddin untuk melepaskan jawatan timbalan menteri, dan berjanji akan menyokong Dr Mahathir

Deputy Minister of Works Datuk Shahruddin Md Salleh

Timbalan Menteri Kerja Raya, Datuk Shahruddin Md Salleh dijangka melepaskan jawatannya dalam pemerintahan Perikatan Nasional (PN) untuk memberikan sokongan kepada Tun Dr Mahathir Mohamad.

Dalam satu kenyataan yang tersebar hari ini, Ahli Parlimen Sri Gading itu dikatakan mengakui mengambil langkah politik yang salah dengan bergabung dengan PN, yang dibentuk setelah kejatuhan pakatan Pakatan Harapan pimpinan Dr Mahathir pada bulan Februari.

“Sebagai langkah pertama untuk memperbaiki kesilapan ini, saya melepaskan jawatan saya kerana saya dilantik oleh Perdana Menteri kerajaan PN (Muhyiddin),” kata kenyataan itu.

Bekas setiausaha politik Tan Sri Muhyiddin Yassin dan setiausaha jeneral pro Bersatu juga mempertahankan Dr Mahathir setelah keahliannya yang terakhir dan empat yang lain dalam parti itu dibatalkan.

Shahruddin juga mengatakan bahawa dia bersedia untuk melepaskan jawatan pemerintahannya jika itu akan memperkuat Bersatu yang berada di ambang perpecahan, dengan pemimpin tertinggi dan anggota akar umbi bertengkar antara satu sama lain. Shahruddin juga hadir pada Jumaat lalu untuk bertemu Dr Mahathir di ibu pejabat Bersatu.

Wendy. V

Sebaran berita terkini hanya untuk anda!

View All Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *