iPhone 9 dijual dengan harga bawah RM2,000 dengan rekaan model iPhone 8

  • By Wendy. V
  • March 13, 2020
  • 0
  • 267 Views

Seperti bukan rahsia lagi, Apple nampaknya hampir pasti bakal melancarkan model iPhone terbaharu dalam masa terdekat ini. Berita ini turut dinantikan ramai malah sebelum pelancaran rasmi selepas dimaklumkan model terbaharu ini bakal ditawarkan dengan harga di bawah RM2,000.

Dinamakan sebagai iPhone 9, model ini dijangka bakal menggantikan model iPhone SE yang sudah dilancarkan beberapa tahun lalu. Berdasarkan rekaan, dimaklumkan iPhone 9 bakal hadir dengan rekaan yang mirip dengan iPhone 8.

Dilengkapi dengan processor terkini iaitu Apple A13 Bionic seperti yang tersedia pada iPhone 11 Pro serta ditawarkan pada harga mampu milik antara yang membuatkan orang ramai teruja.

Rekaan konsep Apple iPhone 9 hadir dengan beberapa warna berbeza. Dapat dilihat logo Apple diletakkan pada bahagian tengah seperti model terbaharu Apple manakala rekaan iPhone 8 dikekalkan.

Untuk pengetahuan, Apple menjadualkan sebuah atur cara khas bagi pelancaran iPhone 9 bersama iPad terbaharu pada 31 Mac ini walau bagaimanapun atur cara tersebut terpaksa ditangguhkan kepada sebuah tarikh yang baharu berikutan wabak koronavirus.

Melihatkan kepada ura-ura tanda harga yang bakal ditawarkan, tidak mustahil Apple iPhone 9 bakal menjadi rebutan ramai apabila mulai dilancarkan secara rasmi pada pertengahan tahun ini.

Wendy. V

Sebaran berita terkini hanya untuk anda!

View All Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *